טכניקת האידוי היא בהחלט אחת מטכניקות הבישול החביבות עלינו, והיא גם נחשבת לבריאה מכולן (בלי שמן ושומרת על הערכים התזונתיים), רק מה - היא דורשת סיר אידוי (או לפחות מה שנקרא שושנת אידוי), ולא לכולנו יש. יש כאלה ממתכת וכאלה מעץ בסגנון אסייתי, ולא מדובר במוצר סופר יקר - אבל האם לרוץ ולקנות אותו? ובכן, מתברר שהתשובה היא ממש לא.
העיקרון שעליו עובד סיר אידוי הוא פשוט: האוכל יושב מעל מים רותחים מבלי לגעת בהם - וכל זה בזכות הפרדה מובנית בסיר עצמו. כשהסיר סגור הוא מתמלא אדים והם כבר עושים את העבודה.
הטיפ הזה הרס אותנו בפשטותו: כל מה שצריך זה מחבת רחבה ועמוקה (עם מכסה) או סיר רחב, נייר אלומיניום וצלחת חסינת חום. מכווצ'צ'ים שלוש חתיכות נייר אלומיניום לכדורים ומניחים אותם בתחתית הסיר. עליהם מניחים צלחת. ממלאים מים (שלא יגיעו לגובה הצלחת כמובן) - וזהו, יש לכם יופי של סיר אידוי. צאו לדרך.