השנה היא 2024, ברחובות תכף יהיו מכוניות שנוהגות בעצמן, ועדיין אנחנו צריכים להתמודד עם חזות עוף יבשים - זה באמת נשמע לכם הגיוני? התשובה היא ברור שכן, חזה הוא נתח לא שמן, הרי זאת אחת הסיבות שאנחנו כל כך אוהבים אותו, אבל חלק מההשלכות של זה הן שקשה לו להישאר עסיסי אחרי בישול או צלייה. זאת באמת לא אשמתו. ובכל זאת, השנה היא 2024 ויש מה לעשות כדי לוודא שחזה עוף לא יצא יבש: למרוח אותו במיונז.
מה קורה כשמורחים חזה עוף במיונז?
למעשה, אנחנו משתמשים במיונז - תחליב של ביצים, שמן, חומץ ותבלינים -על תקן תוספת של לחות הרבה מאוד, בלי לשים לב. למשל בהמבורגרים (בעיקר של רשתות מזון מהיר, שהרבה עסיס אין בקציצות שלהן), בסלט תפוחי אדמה (שלא לומר סלט עוף) ובשלל רטבים. אז בסך הכל אנחנו מציעים לכם עכשיו לשקול להוסיף אותו גם לחזה עוף, לטובת לחלוחיות עסיסית.
איך זה עובד? בזמן שהעוף מתבשל הוא סופג שומן מהביצה והשמן שבמיונז, ואלה מוודאים שלא יתייבש, ועל הדרך מוסיפים לו טעם. מכיוון שלא מדובר בטעם מיונזי עז אלא יותר פשוט בטעם טעים שכזה, גם מי שלא חובב מיונז בשגרה יכול ליהנות מהשדרוג הזה. נגיד לכם יותר מזה, אם תיתנו לעוף לשרות מעט במיונז לפני הבישול, החומציות של המיונז תעזור לרכך את הבשר והביס יהיה עסיסי אפילו יותר.
בוודאי תאמרו - למה להרחיק עד מיונז אם אפשר למרוח את חזה העוף בשמן (מה שאתם בלאו הכי עושים ככל הנראה)? אז התשובה לזה היא שבניגוד לשמן, שמחליק מהעוף לתבנית כשלא שומרים עליו, המיונז הוא מספיק סמיך בשביל להישאר עליו, אפילו בחום של התנור. עדיין לא משוכנעים? אז נספר לכם שנוסף ל"נעילת" הלחות בתוך חזה העוף, ציפוי של מיונז לפני הצלייה גם ינפיק לכם חזה עם ציפוי חום-זהוב פריך, ויעשה את זה מהר יחסית למקורות שומן אחרים.
>> הדלקנו אתכם? הנה מתכון לחזה עוף במיונז
>> אגב, גם עוף שלם במיונז זה אחלה דבר
בתיאבון, ואל תשכחו לחזור לספר איך יצא!