1. סכינים חדים ונקיים.

"יכולות סכינאות", או Knife Skills באנגלית, הן תכונות שכל טבח מתחיל לומד כבר בשיעורים הראשונים שלו. אותן יכולות חיתוך הן לגמרי תכונות נרכשות, אבל יחד איתן כדאי גם להחזיק בסט סכינים איכותי, עליו כדאי לשמור כל הזמן: העדיפו תמיד להשתמש בקרש חיתוך מעץ שלא יפגע בחדות הסכינים, הקפידו לשטוף אותם מיד אחרי השימוש, ויבשו מיד במגבת. אל תשליכו אותם למדיח הכלים ואל תיתנו להם לבלות יותר מדי זמן בכיור מלא מים. אם הם הגיעו עם כיסוי תואם, אחסנו אותם תמיד בתוכו, ותזכו ליהנות מהם תקופה ארוכה.

2. חביתה תפוחה וטעימה במיוחד.

אחרי ששברתם את כמות הביצים הרצויה לתוך קערה, והוספתם מלח, פלפל או כל תבלין אחר, למה שלא תוסיפו לבלילה גם קצת קורנפלור? נכון, זה נשמע קצת מוזר, אבל מתברר שהקורנפלור יגרום לחביתה (או למקושקשת) שלכם להפוך לאוורירית, תפוחה והרבה יותר מקצועית. אגב, יש הטוענים גם שמנת חמוצה עושה נפלאות לחביתה.

3. וודקה בבצק הפאי.

רגע לפני שאתם שואלים את עצמכם מה לעזאזל אנחנו רוצים מכם, ואיך הילדים שלכם יוכלו ליהנות מפאי תפוחים שמכיל וודקה, נזכיר לכם שאלכוהול מתאדה בבישול. עכשיו לענייננו: וודקה, כידוע, מכילה כ-60 אחוז מים וכ-40 אחוז אתנול (אלכוהול), כך שאם תחליטו בזמן לישת הבצק להחליף מעט מהמים בוודקה (או כל משקה אלכוהולי אחר), תקבלו בצק שאחרי אפייתו יהיה רך ונעים, והחלק הקריספי שבו יקבל קראסט מופלא.

עוד טיפים והפתעות מחכים לכם גם בעמוד הפייסבוק שלנו

צמחי תבלין (צילום: a_Taiga, Thinkstock)
לקצוץ ולהקפיא. צמחי תבלין לכל השנה|צילום: a_Taiga, Thinkstock


4. שמירה על צמחי תבלין.

מכירים את קוביות השום הקפואות שניתן למצוא בכל סופר? ובכן, למה שלא תעשו את אותה פעולה רק עם צמחי התבלין שלכם? בכל פעם שאתם קונים צרור פטרוזיליה, כוסברה או כל עשב תבלין אחר, קצצו את כל הצרור, ואחרי שהשתמשתם בכמות הרצויה הכניסו את שאר העשב הקצוץ לשקית ואקום ושלחו אותה מיד להקפאה. ככה העשבים לא יאבדו את תכונותיהם ואת הארומה שלהם, והם יהיו זמינים לכם תמיד ובקלות. והנה טיפ מופלא לשמירה על טריות הפטרוזיליה במקרר.

5. שומן עוף.

בכל פעם שתכניסו עוף שלם לתנור, מיד אחרי סיום הבישול תתצטבר לכם כמות שומן נכבדת בתחתית התבנית. במקום לזרוק אותה, העבירו את השומן לכלי אטום והכניסו למקרר (או למקפיא). השומן הזה יעזור לכם לקרמל בצלים, לתבל ירקות לאנטיפסטי, או אפילו להעניק נגיעה עסיסית לחזה העוף שלכם לפני שהוא עולה על הפלנצ'ה.

6. פירורי לחם בבשר הטחון.

זה לא משנה אם תבחרו להכין המבורגרים ביתיים או פאי רועים. אם תוסיפו מעט פירורי לחם לתערובת הבשר הטחון שלכם, תקבלו תוצאה סופית שבה הבשר ישמור על צורתו ועל אחידות כל המרכיבים, וגם יקבל קראסט חביב שטעים וכיף ללעוס.

מלח (צילום: rsester, Thinkstock)
איך בוחרים מלח נכון לבישול?|צילום: rsester, Thinkstock

7. סוגי מלח.

זכינו לגור במדינת היהודים, כך שמלח כשר (גס) הוא לחלוטין בנמצא. חוץ ממנו, העדיפו להשתמש גם במלח ים אטלנטי על פני מלח השולחן הפשוט. המלח הגס מעובד הרבה פחות, ולכן הגבישים שלו גדולים יותר, מה שמתאים לבישול בשר או עוף, שתמיד יעדיפו להיות עטופים בו מאשר במלח דק. מלח ים אטלנטי גם הוא מגיע בגבישים גדולים, ויעזור לכם לשלוט בכמויות בצורה קלה הרבה יותר.

8. סוד המלח באפייה.

כל אופה מומחה יודע שתמיד כדאי להוסיף קורט של מלח לכל מאפה שתבחרו להכין. תפקידו של המלח במאפים (מתוקים או מלוחים אגב, זה לא באמת משנה) הוא חיזוק כל הטעמים. כמובן, אל תגזימו, עקבו אחרי המתכונים, אבל באופן כללי דעו לכם שרבע-חצי כפית מלח היא כוח טורבו רציני להקפצת טעמים.

9. פריכות הירקות לסלט.

גזר, צנון, קולרבי, כרוב, סלק, סלרי וכל ירק שורש אחר יהפכו להרבה יותר פריכים ויפים אם אחרי הקילוף והחיתוך תשרו אותם לכמה דקות בקערה עם מי קרח. עד 5 דקות במי הקרח יספיקו לירקות כדי להפוך לקראנצ'יים במיוחד, והם ללא ספק ישדרגו כל מנה שבה תשתמשו בהם.

10. קפה פילטר מושלם.

נכון, קפה פילטר נפוץ יותר באמריקה, אבל בתקופה האחרונה גם כאן ניתן למצוא יותר ויותר מקומות שלצד האספרסו והקפוצ'ינו מגישים קפה פילטר לא רע בכלל. אם גם לכם יש מכונת פילטר בבית, נסו להוסיף לאבקת הקפה שרכשתם קורט מלח ונגיעה של אבקת קינמון. המלח, כמו באפייה, יקפיץ טעמים וישבור מרירות, והקינמון? ובכן, זה קינמון. הוא טוב להכל. נסו את זה בבית.

בצל סגול חתוך לחצי (צילום: knape, Istock)
הדרך הבטוחה להעלים מעט מחריפות הבצל|צילום: knape, Istock

11. הפחתת חריפות בבצל.

אם גם אתם מחסידי הירק המופלא הזה, אבל לפעמים לא יכולים להתמודד עם החריפות שלו, נסו לטבול את רצועות הבצל החתוך במי קרח (סתם מים קרים גם יעשו את העבודה), חכו כמה דקות, ואחרי שליפתם תבחינו שמעט מהחריפות נעלמה.

12. הכנת בשר לצלייה.

כדי לקבל נתח בשר קריספי, כדאי לפני צלייתו לנסות להיפטר כמה שיותר מהלחות החיצונית שלו. איך זה עובד? קחו גוש אנטרקוט מכובד לצורך העניין, המליחו במלח גס, חכו כמה דקות, שטפו את הנתח, יבשו אותו, ושלחו אותו ישירות למנגל או לפלנצ'ה. תודו לנו אחר כך.

13. שמירת על טריות האבוקדו.

נשארתם לבד בבית וממש מתחשק לכם סלט אבוקדו, אבל תשתמשו רק בחצי ממנו? כדי לשמור על החצי השני טרי ושלא ישחיר, השאירו את גלעין האבוקדו במרכז החצי בו לא תשתמשו, ושימו אותו בכלי נקי יחד עם רבע בצל. ניילנו את הכלי ואחסנו במקרר. האבוקדו ישמור על עצמו טרי למשך כמה ימים. הנה עוד שיטות לשמירה על אבוקדו מהשחרה.

עוד באוכל טוב:

אתגר האוכל הבריא אבוקדו (צילום: thinkstock)
באותו כלי אטום עם רבע בצל, ולמקרר|צילום: thinkstock


14. צ'יפס פריך ללא טיגון.

חלבון ביצה הוא הסוד, ואופן ההכנה הוא פשוט ונהדר - חתכו את תפוחי האדמה לפרוסות שמנמנות, טבלו אותן בחלבון ביצה שעורבב קודם לכם עם תבלינים שאתם אוהבים, הניחו אותם בתבנית אפייה, ובעזרת מברשת משחו את תפוחי האדמה בשמן זית. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, ושלפו אותם אחרי הזהבה. מדהים כמה זה טעים.

15. ניצול מיטבי של גרגירי רימון.

מאבק מול רימון הוא אחד האתגרים הגדולים ביותר שבהם יכול להיתקל אדם במהלך חייו, ואחרי שתתייגו את הטיפ הזה אצלכם בזיכרון, לא תבינו איך לא השתמשתם בו עד עכשיו. זה נורא פשוט: חוצים רימון לשניים, ובכל פעם מכניסים חצי מהפרי לתוך קערה עם מים. לחיצה רכה על הרימון תגרום לגרעינים לצנוח לתחתית הקערה כך שתוכלו לשלוף אותם בקלות.

16. קילוף פלפלים קלויים.

את הטיפ הבא מכירה כל סבתא, אבל אם אנחנו מחדשים לכם כאן משהו, אז הרווח הוא כולו שלכם ושל הכנרת. במקום לנסות לקלף את הפלפל קלוי במשך שעות תחת מים זורמים, הכניסו אותם מיד אחרי שתוציאו אותם מהתנור לשקית ניילון וקשרו אותה. תנו לאדים החמים לעשות את העבודה, ותראו שאחרי זמן קצר, כשהפלפלים יתקררו, הקליפה תרד מהם בקלות רבה.

17. ריח דגים בידיים.

דגים זה טעים, ריח של דגים לעומת זאת עלול להיות בעייתי. יש לא מעט דרכים להיפטר מריח הדגים אחרי ההתעסקות בהם. שתי הדרכים הכי מומלצות הן מיץ לימון טרי או משחת שיניים. מיד עם סיום העבודה, סחטו חצי לימון על כפות הידיים, או לחלופין שפשפו אותן עם מעט משחת שיניים. מיד אחרי זה שטפו אותן במים זורמים, והריח ייעלם.

דגים בשוק (צילום: עודד קרני)
משחת שיניים או לימון יעלימו את הריח מהידיים|צילום: עודד קרני

18. הפתרון לתבשיל מלוח.

תפוח אדמה. לא יותר מזה. כן, זה בדיוק מה שתצטרכו כדי לעדן מעט את המליחות של הרוטב. בזמן שהוא עדיין מבעבע, הוסיפו חתיכת תפוח אדמה טרי. תפוח האדמה יספוג את המלח והרוטב יחזור להיות אכיל. טיפ נוסף ששמענו עליו בהקשר הזה הוא הוספה של מעט מיץ לימון טרי שמאזן את המליחות.

19. רוטב טוב תמיד יהיה טעים יותר יום אחרי.

את הכלל הבא מכירה כל מאמא, ומעריך כל טבח. הכנתם רוטב עגבניות לפסטה או לפיצה? כמובן שאין בעיה להשתמש בו באותו רגע, אבל כדאי לזכור שאחרי יממה במקרר הרוטב יהפוך לטעים הרבה יותר, כשכל התבלינים ישחררו את הקסם שלהם לתוך הרוטב. 

 20. תחליף ראוי לבצק עלים.

תכננתם להכין בורקס או פאי ונתקעתם בלי בצק עלים זמין? אין בעיה, מלאווח יעשה את העבודה לא פחות טוב מכל בצק עלים קנוי. נסו רק לא להתאהב בקלילות שלו והפכו את הטיפ הזה לחד פעמי.

>> וכאן יש עוד זיליון טיפים לבשלנים