מאז שאנחנו קטנים מפמפמים לנו שאת מי הבישול של הפסטה לא שופכים (טוב, אולי אנחנו טיפה מגזימים, אבל בטוח גם אתם שמעתם את האקסיומה הזאת). הסיבה היא שהנוזל העמילני הזה יכול לשמש כמסמיך לכל רוטב ותבשיל - אבל אתם יודעים מה? אבל מסתבר שהוא ממש לא לבד: גם מי הבישול של תפוחי אדמה יכולים להיות שימושיים, ויש להם אפילו כמה יתרונות מפתיעים.
את זה שתפוחי אדמה עשירים בוויטמין C, נוגדי חמצון ואשלגן (אפילו יותר מבננה!), ואפילו חלבון וברזל, אנחנו כבר יודעים. מה שלא ידענו הוא שחלק גדול מהדברים הטובים האלה מחלחלים למי הבישול ברגע שמבשלים בהם את תפוחי האדמה, וכך הופכים את המים לנוזל מזין במיוחד, שפשוט חבל לא להשתמש בו (אגב, גם להשקיית צמחים).
מי הבישול של תפוחי האדמה יכולים לשמש כחומר מסמיך נטול גלוטן ברטבים, מרקים ותבשילים שונים במקום קמח. מעוניינים להכין פירה, אבל נגמר לכם החלב? על אותו עיקרון, פשוט הוסיפו את מי הבישול של תפוחי האדמה ותקבלו פירה בהיר ורך. ואם אין לכם מה לעשות בהם עכשיו - שימו לב, אפשר לאחסן אותם בצנצנת למשך שבוע במקרר, או אפילו להקפיא ולשלוף בעת הצורך.