כל מומחה לבטיחות מזון, ואפילו סתם אדם בעל בינה, יגיד לכם שהכי טוב להפשיר בשר במקרר, לאט ובסבלנות. אבל אפילו האדם החכם ביותר לפעמים פשוט רעב, וחש דחף עז להתאחד עם הסטייק שיושב לו במקפיא בטווח זמן שלא יעלה על שעה. אז מה עושים?
התשובה נחלקת לשניים: אפשר להצטייד במשטח הפשרה ייעודי, ואפשר פשוט להניח את הבשר על משטח מתכתי. בפועל, ההבדל העיקרי בין שתי האפשרויות הוא שהראשונה עולה לכם כסף והשנייה לא. ואם אין לכם משטח מתכתי בהישג יד, האם הפשרה על השיש תעשה את אותו אפקט? התשובה היא חד משמעית לא, על השיש ייקח לבשר זמן ארוך בהרבה להפשיר, ובינינו, קשה לנו להאמין שאין לכם במטבח שום סיר, מחבת או תבנית מתכתיים.
למה הפשרה על מתכת היא מהירה יותר?
מתכות הן מוליכות חום מצוינות, והן סופגת את חום הסביבה ומעבירות אותו לבשר במהירות וביעילות יותר מעץ, אבן או חומרים אחרים. וזה, אגב, נכון לא רק לבשר אלא לכל מזון קפוא (כל עוד הוא שטוח ובא במגע עם המשטח).
באתר The Kitchn החביב עלינו מאוד החליטו לבדוק את הטיפ הזה הלכה למעשה (חבל שלא שאלו אותנו, אנחנו משתמשים בו בלי סוף מאז שקראנו את "לא ספר בישול"), והניחו צלעות קפואות על שני משטחים - אחת על תבנית אלומיניום ואחת על כלי חרסינה. הצלע שזכתה במשטח המתכתי הופשרה לחלוטין בתוך שעה אחת, ואילו הפשרתה של השנייה התעכבה בעוד 45 דקות.
אז מה השורה התחתונה? תמיד תעדיפו להפשיר בשר לילה במקרר, ולצרוך אותו מיד עם הפשרתו. ואם אתם חייבים את זה מהר - תניחו אותו במחבת (ועדיין צרכו אותו מיד עם הפשרתו).