כמעט כל מתכון בשר טחון שאינו מתכון לקציצות מכיל איפשהו את השלב של טיגון הבשר תוך הפרדתו במזלג. כן, גם כאן אצלנו. שנים שאנחנו מקשיבים לעצמנו ולשכמותנו, ולוקחים מזלג ליד בעודנו מפילים את גוש הבשר הטחון ממגש הקלקר למחבת החמה. שנים שאנחנו שוקדים על פירור של אותו גוש בשר במזלג (האמת, לפעמים בכף עץ), ושנים שאנחנו אומרים לעצמנו, אין מצב שעוד לא הומצאה דרך יעילה יותר לעשות את זה.
אז נחשו מה? נמצאה דרך יעילה יותר לעשות את זה! כל מה שדרוש זה להחליף את המזלג העלוב בממעך פירה - והופ, גם הפרדת הבשר לפרודותיו נהייתה קלה (ומהירה!) פתאום, גם גודל פתיתי הבשר נהיה אחיד וגם הצלייה טובה יותר.
ומה עושים עם חלקי הבשר הלא מבושלים שנתקעים בחריצים? מניסיון, מכה הגונה של הממעך בדופן המחבת תפיל אותם חיש בחזרה למקומם. במקרים עיקשים אפשר גם להיעזר בכף עץ. עכשיו רק נשאר לחשוב מה תעשו עם כל הזמן הזה שהתפנה לכם פתאום, משאינכם נדרשים עוד להיות עבדים של גושי בשר טחון.
>> להשלמת החוויה, הנה כמה מתכוני בשר טחון שאנחנו אוהבים במיוחד