אפילו אוהבי הירקות הגדולים ביותר יודו שגם הסלט הכי מפונפן יכול רק להרוויח מתוספת חלבון. האם אפשר להשוות סלט ירקות עם רצועות חזה עוף צלויות למלפפון-עגבנייה-חסה רגיל? עם כל הכבוד, התשובה היא ברור שלא. השני הוא סלט בעוד שהראשון הוא ארוחה לכל דבר.
עכשיו השאלה היא איזו תוספת חלבון הכי תחמיא לסלט שלכם, ועל הדרך גם תהפוך אותו למשביע ומספק, והתשובה היא כמעט תמיד, לפחות אצלנו, או חזה עוף או טונה (ולטבעונים – גרגירי חומוס, שעועית בובעס או עדשים). ומה עושים כשגם האפשרויות האלה נמאסות? מחפשים אפשרויות אחרות, וכאן אנחנו נכנסים לתמונה עם תגלית שנחשפנו אליה ממש לאחרונה. קוראים לה טופו.
לפני שאתם מרימים גבה ונזכרים בכל הפעמים שהחלטתם לתת צ'אנס לטופו והוא בתמורה ירק לכם בפרצוף עם מרקם שלא ברא השטן, אתם חייבים להכיר את השיטה הבאה, שמייצרת שבבי טופו פריכים ונהדרים.
איך מכינים שבבי טופו פריכים?
- לוקחים גוש טופו, מגררים אותו בפומפייה ומפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מפזרים מלמעלה כף וחצי קורנפלור ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
- צולים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות (תהיו ערניים, כי הוא עלול להישרף מהר).
זהו. עכשיו כל מה שנשאר זה להוסיף את השבבים לסלט, לעוף מכמה שהם פריכים וכיפיים ולדעת שהסלט הזה שאכלתם עכשיו הוא לא סתם סלט, הוא ארוחה שלמה, שהיא גם מזינה וגם טעימה פצצות.