טיפ זילוף הטחינה שהעלינו פה לפני כמה שבועות העיר מרבצה מצוקת טחינה נוספת, וגדולה לא פחות (למעשה גדולה יותר. הכי גדולה!). מה עושים כשהטחינה נפרדת למוצק ולשמן, ושום ניעור - חזק ככל שיהיה - לא מצליח לאחד אותה שוב לנוזל אחד הומוגני?
למה טחינה מתקשה?
אם לא נתקלתם בבעיה הזאת אתם כנראה תינוקות בני יומכם, או שאתם לא קונים טחינה הביתה (שני המצבים מוזרים בעינינו באותה המידה). ההיפרדות הזו של הטחינה קשורה לטריות שלה, ויותר נכון להיעדרה: עם הזמן זה קורה לכל טחינה גולמית, אפילו הטובה ביותר, והדרך הכי טובה לטפל בזה היא למנוע את זה מלכתחילה. ראשית, מומלץ לצרוך טחינה בפרק זמן סביר שלא עולה על כמה חודשים, שנית, עדיף לא לא לקנות קופסאות טחינה ענקיות אלא כאלה שמתאימות לצריכה הביתית שלכם, ושלישית - ישנה המלצה חמה מאוד שמסתובבת להניח את הטחינה הפוך - עם המכסה כלפי מטה - בטענה שזה ימנע את ההתגבשות.
ובכן, טיפ האחסון ההפוך אומנם עוזר במידה רבה (מניסיוננו - לא תמיד), אבל לצערנו לא במידה מוחלטת. ויותר מזה - אדם שמוצא טחינה קרושה בארון, יש לנו הרגשה שטיפ שמלמד אותו איך לגרום לזה לא לקרות מלכתחילה פחות יסייע לו כרגע.
איך איך מחזירים טחינה שנפרדה למרקם המקורי?
התשובה היא בלנדר מוט, ובלנדר מוט בלבד: פותחים את המכסה, מכניסים את הבלנדר מוט עד לתחתית ומפעילים. אל תטעו, אפילו עם הפתרון הזה לא מצפים לכם חיים קלים - תצטרכו לשחק עם הזווית ועם הגובה של הסכינים, כלומר להניע את מוט הבלנדר למעלה ולמטה ולצדדים (היא עקשנית מאוד!), אבל אחרי רגעים בודדים פתאום תרגישו שאין עוד התנגדות לסכינים, וזה יהיה הרגע לחגוג: הצלחתם לנצח את הטחינה שהתגבשה!
מצאתם דרך אחרת להחזיר טחינה למצבה המקורי? ספרו לנו בתגובות ותזכו לתהילת נצח!