לפני כמה שבועות הזמנו חברים לארוחת שניצלים, ומיד קילפנו קילו תפוחי אדמה וחתכנו לקוביות (הרי איזה שניצל יסכים שיגישו אותו בלי תפוד טוב ליד?). איפשהו באמצע החיתוך לקוביות הם ענו שהיום הם לא יכולים, אבל מחר ישמחו, ואנחנו הבטנו בשלל התפודים שקילפנו וחתכנו ותהינו לאן החיים עומדים לקחת אותנו. בסופו של דבר החלטנו להכניס אותם לקערה, לכסות במים קרים ולאחסן במקרר עד למחרת, בתקווה שלמחרת לא רק נראה שלא אונה להם כל רע, עוד נשמח על קיצור הדרך שזכינו בו פתאום.
ובכן, מי היה מאמין שלא רק שהרעיון שלנו היה מוצלח, הוא גם קלע בדיוק לדעתה של לא אחרת מאשר מרתה סטיוארט - שמתברר שממליצה לעשות ממש את מה שאנחנו עשינו, כלומר לקלף ולחתוך תפודים ואז לאחסן במקרר בתוך שפע של מים קרים לזמן של עד 24 שעות. יודעים מה עוד מתברר? שכך נוהגים לעשות במסעדות - לטפל בכמות עצומה של תפוחי אדמה על הבוקר, ואז להשתמש בהם למנות שנדרשות במשך כל היום.
באתר של מרתה סטיוארט מצאנו את ההמלצה המדויקת: אם אתם עומדים לקראת אירוח, ורוצים להיות בטוחים שתוכלו לתקתק את הארוחה בלי שום שלב שפתאום יגזול יותר מדי זמן (ע"ע קילוף תפודים) - פשוט אמצו את טיפ ההכנה המוקדמת הזאת: קלפו וחתכו תפוחי אדמה, ואז אחסנו אותם בכלי עם מים במקרר כדי למנוע מהם להשחים. בערב, כשתתקרב שעת האירוח, סננו את התפודים, שטפו שוב במים קרים והמשיכו בהכנות. רווח משני: שטיפה טובה גם תסיר את עודפי העמילן ותבטיח שהתפודים ייצאו פריכים יותר.
מילה של מרתה סטיוארט: אחרי שתאמצו את הטכניקה הזו, תתפלאו איך לא חשבתם על זה קודם. מה שכן, באתר food 52 מדגישים שהכיסוי של המים קרים חייב להיות מוחלט, כי אם חלק של תפוד יבלוט החוצה הוא פשוט יתחמצן וישחיר.