תניחו בבקשה יד על החזה ותגידו את האמת: האם אתם יודעים מה ההבדל בין סודה לשתייה לבין אבקת אפייה? שתיהן אבקות לבנות, שתיהן נמכרות באזור האפייה של הסופר בשקלים בודדים, שתיהן הופכות את העוגיות שלכם מיציקות בטון למשהו נגיס וטעים. אז מה ההבדל?
מבחינה כימית, התשובה היא שאבקת הסודה לשתייה מופעלת על ידי נוזל חומצי (חומץ, מיץ לימון, יוגורט ווכו'), ואילו אבקת האפייה מתחילה את פעולתה כשהיא באה עם במגע עם נוזלים, ולא משנה מאיזה סוג. אז רגע, אם זו מכניסה אוויר לתערובת וזו מכניסה אוויר לתערובת - מה בעצם ההבדל?
ובכן: עוגיות עם סודה לשתייה ייצאו מהתנור שטוחות ופריכות; עוגיות עם אבקת אפייה ייצאו תפוחות ויותר יזכירו במרקמן עוגה. ומה עם עוגיות שיש בהן משני החומרים? אלה ייצאו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, שזה תכלס - העוגייה המושלמת. תודה לתכנית the chew שהאירה את עינינו.
ובונוס: איך תדעו אם אבקת האפייה/הסודה לשתייה שיש לכם בארון עדיין בתוקף?
סודה לשתייה: מכניסים כפית לתוך קערה עם חומץ. אם מתרחשת תסיסה - הכל תקין.
אבקת אפייה: מכניסים כפית לתוך קערה עם מים. אם היא מבעבעת - הכל תקין.
>> עשינו לכם חשק לעוגיות שוקולד צ'יפס? נו ברור.
>> וגם אלה עוגיות שוקולד צ'יפס מעולות