בדרך כלל כששפים מחלקים טיפים אנחנו מרגישים שזה לא ממש נוגע לחיי היומיום שלנו, מקסימום זה נוגע לחיי היומיום שהיינו מאחלים לעצמנו, אבל הטיפ הזה של השף מריו בטאלי דווקא משתלב נהדר בשגרת המטבח שלנו. בשתי מילים: טוסט גבינה.
השף המפורסם השתתף בתכנית הבישול "The Chew" ברשת ABC, ושיתף את האורחים והצופים בשיטה הביתית שלו לשדרוג טוסט גבינה, כמו שאמא שלו הייתה מכינה לו בבית אבל קצת יותר טוב.
קודם כל - מדובר בטוסט גבינה שמכינים במחבת, טכניקה שכבר פגשנו ואף ניסינו בהצלחה לא פעם. אבל השדרוג האמיתי פה הוא השילוב בין טוסט גבינה לפרנץ' טוסט. כשאנחנו קראנו את זה לראשונה הרגשנו שאלף אסימונים נפלו לנו בראש. בטאלי הסביר שהתוצאה פשוט יוצאת רכה יותר מבפנים וקריספית יותר מבחוץ, אבל זו רק הכותרת. כשקוראים את הפרטים הקטנים מבינים למה אומרים ששם נמצא אלוהים.
אז ככה: טורפים בקערה 4 ביצים, 3 חלמונים וחלב. לתערובת הזו מוסיפים גבינת פקורינו מגוררת או גבינה קשה אחרת לבחירתכם, וקצת תימין. הגבינה והתימין ייתנו תוספת קריספית וטעימה למעטה החיצוני של הטוסט.
בין שתי פרוסות לחם לבן מניחים מוצרלה (גם כאן אפשר לגוון בגבינה אחרת, וכן - אפילו הצהובה הרגילה מהמקרר שלכם תעבוד). את הסנדוויץ' המוכן טובלים עכשיו בביצים הטרופות ומטגנים במחבת עם שמן זית, כשתי דקות מכל צד.
מבחינתנו זה מוכן, אבל בטאלי לא עוצר פה ומתחנן שתקרמלו קצת בצלים במיץ תפוזים במחבת. זה לא לוקח הרבה זמן וישדרג את הפלא הזה לגבהים שלא הכרתם. טוב, אם מריו בטאלי אמר, מי אנחנו שנתווכח?