יש כל מיני שיטות להחזיר אורז קר לחיים, ואת חלקן אנחנו אפילו מחבבים (זאת עם הקרח למשל!), אבל לאחרונה נתקלנו שוב באחת ששכחנו, ומכיוון שמאחוריה עומד לא אחר מאשר ישראל אהרוני, החלטנו לתת לה צ'אנס מחודש. ואתם יודעים מה? השיטה של אהרוני לוקחת. בהליכה.
לפי אהרוני, הדרך לחמם אורז קר כך שיחזור להיות טעים - עד כדי כך שאפשר יהיה לטעות ולחשוב שהוא זה עתה בושל - היא באידוי, ואם זה נשמע מלחיץ אז נא להירגע. כל מה שצריך זה מסננת.
איך מחממים אורז בשיטה של אהרוני?
1. שמים את האורז הקר במסננת מתכת (הכי רגילה שיש).
2. מביאים מים לרתיחה בסיר - לא הרבה, אנחנו לא רוצים שהאורז ייגע במים אלא רק שיתחמם מהאדים.
3. מניחים את המסננת בסיר (שוב - האורז לא אמור לגעת במים), מכסים את הסיר וממתינים 5-6 דקות.
כזה אורז פלאפי, טעים וטרי לא טעמתם, באחריות.