אין דבר מבאס יותר מלהשקיע בנתח בשר איכותי שבסוף מוגש יבש, לא עשוי טוב ומתובל רע. בשביל שנוציא את המקסימום מכל ארוחה בשרית, פנינו למאור ולדמן מקצביית Meateo שנידב לנו עצות שיעזרו להימנע מהטעויות הגדולות שכולנו עושים, ועל הדרך - גם נתן כמה טיפים איך תוכלו לעשות את זה כמו קצבים אמיתיים.
טעות #1 : זמן
זאת לצערנו הטעות הכי נפוצה, שרבים חוזרים עליה: הרגע הורדתם מהאש סטייק עסיסי או כל נתח אחר, אתם לא יכולים לחכות ומתים כבר לחתוך אותו לראות איך הוא יצא בפנים – כאן הטעות! תחזיקו את עצמכם. "כשחותכים בשר חם, הוא מאבד נוזלים ואת העסיסיות שלו", אומר לנו הקצב המומחה מאור ולדמן. "תנו לבשר שלכם לנוח בין 5-15 דקות. הבטחה שלי, זה שווה כל דקה של המתנה".
בעיה נוספת שלנו עם זמנים היא היפוך מהיר מדי של הנתח. כשאנחנו מניחים בשר על האש, לעיתים קרובות קשה לנו לראות אותו סתם שוכב שם בלי מעש, והאינסטינקט הראשוני שלנו הוא ישר להפוך אותו. ולדמן ממליץ על שיעור בסבלנות. "כשמדובר בבישול, מדובר במעלה חשובה - במיוחד בטיפול בחומר גלם כמו בשר. אז הנה טיפ: אם אתם מנסים להפוך את הסטייק והוא לא זז סימן שזה עדיין לא הזמן שלו. כשהוא יהיה מוכן - הוא יזוז בקלות".
טעות #2: תיבול
בואו נעשה את זה הכי ברור: בשר מתבלים לפני הבישול/צלייה ולא אחרי, כשהוא כבר מוכן. "מומלץ לתבל במלח גס ופלפל ולתת לו לנוח מעט לפני תחילת העבודה. ככל שתקדימו את תיבול הבשר ככה התבלינים ייטמעו טוב יותר והבשר יהיה עשיר בטעמים", אומר ולדמן.
טעות #3: מנוחה
אתם ודאי מכירים את זה: הגעתם הביתה רעבים או שאתם ממהרים להתחיל להכין את הבשר, מכל סיבה שלא תהיה. הבשר עוד במקרר, כך שאתם מוציאים אותו וישר מתחילים בעבודה. "עצרו ותנו לבשר שלכם לנוח 30 דקות לפחות, עד שיגיע לטמפרטורת החדר ורק אז תתחילו. זה לגמרי יהיה שווה את ההמתנה".
טעות #4: מחבת רותחת
חשוב מאוד שהמחבת תהיה לוהטת כשאתם מניחים עליה את הבשר. "יש לחמם את המחבת כמה דקות, שימו שמן ורק אז הניחו את הבשר על המחבת כשהיא הלוהטת. עוד טיפ קטן: בערך באמצע הבישול תזרקו למחבת קוביית חמאה וקצת עשבי תיבול ותרטיבו את הסטייק מידי פעם בכפית של חמאה מומסת. זה ישפר את רכות הבשר וידגיש את הטעמים".
טעות #5: ניקיון והיגיינה
הנחתם על צלחת את חתיכות הבשר הנא שלכם לפני שהתחלתם לבשל? אין בעיה, רק הקפידו להחליף לצלחת חדשה עבור הבשר המוכן כדי למנוע סיכונים מיותרים מהחיידקים שנשארו על הצלחת.
טעות #6: הפשרה
תשכחו מהפשרה של הבשר על השיש מחוץ למקרר, זו שיטה לא יעילה שדורשת זמן רב. כמו כן, הפשרה ארוכה במהלך הלילה או היום היא הרבה מעבר לדרוש, מה גם שהשהות הממושכת בחוץ היא כר פורה להיווצרות והתפתחות חיידקים. במקום, הפשירו את הבשר שלכם במקרר מבעוד מועד.
טעות #7: מודד חום
זה כנראה יישמע לכם מוגזם, אבל רצוי ומומלץ לקנות מדחום. זאת הדרך הכי יעילה לוודא שהחלק הפנימי של הבשר יתבשל כמו שצריך. תהיו בטוחים, זה ימנע לכם לא מעט פדיחות ואכזבות.
טעות #8: התאמה
אחרון חביב, אבל לא פחות חשוב מכל מה שכבר נכתב: אל תשכחו שכל נתח של בשר הוא ישות בפני עצמו ומגיע לו טיפול ובישול אחר. אם במתכון מבקשים נתח מסוים, יש לזה סיבה, ואם אין לכם את הנתח הזה - תתייעצו עם אנשים שמבינים, עם הקצב או שתעשו לכם מחקר לפני. שידוך של נתח לא נכון יכול להפיל לכם את המנה.