סלט תפוחי אדמה הוא אחד המאכלים היותר פופולריים, וזה אך הגיוני בהתחשב בעובדה שמדובר בשורש המושלם ובאחד מאבות המזון שעליהם מתבססת הזלילה שלנו. שימו קערה של סלט תפודים על השולחן - כל שולחן - ותראו באיזו מהירות היא מתרוקנת. סביר להניח שהרבה לפני כל קערה אחרת. עכשיו נשאלת השאלה: האם זאת סיבה לדבוק במתכון המשפחתי הקבוע, או דווקא לנסות דברים חדשים? אנחנו אומרים, נסו דברים חדשים ואז תקבלו החלטה. הנה כמה שדרוגים למחשבה.
1. צלו את תפוחי האדמה במקום לבשל אותם.
תחשבו על המרקם המטריף שהם יוסיפו לסלט באופן הזה, וכמובן על השמנוניות הקראנצ'ית הנהדרת שתחכה לכם בכל ביס.
2. החליפו בבטטות חלק מתפוחי האדמה (או את כולם).
שינוי קטן-גדול, שיוסיף המון מתיקות לסלט וגם לשולחן בכלל. בשביל הנאה אקסטרימית השתמשו בבטטות צלויות, ולא מבושלות (ראו סעיף קודם).
3. אל תפחדו להשתמש בחומץ.
חומץ בכמות הנכונה יקפיץ לכם את סלט תפוחי האדמה למעלה וייתן לו את העוקץ המתבקש, אבל שימו לב - אם תגזימו איתו סביר שתהרסו את המנה כליל, אז בבקשה, בזהירות. זילוף קטנטן ודי. איזה חומץ? חומץ תפוחים, חומץ לבן, חומץ בן יין אדום ואפילו חומץ בלסמי.
4. שלבו בסלט שמנת חמוצה.
יש לנו הרגשה די מבוססת שסלט תפוחי האדמה שלכם כולל שימוש נאה במיונז. ההצעה שלנו: החליפו חלק ממנו בשמנת חמוצה, ותרוויחו רעננות, קרמיות וקלילות שתברכו עליהן.
5. הוסיפו קצת רוטב אלף האיים.
במקום שמנת חמוצה, לא בנוסף. המון טעם יש ברוטב הזה, וטעם טעים ממש.
6. הוסיפו מעט גבינה כחולה.
רק שימו לב, יש סיכוי שהתוספת הזו תרחיק חלק מהקהל הפוטנציאלי מהסלט. האמת, זה לא בהכרח דבר רע.
7. אבוקדו!
עוד טעם, עוד שמנוניות, עוד בריאות, ואם אתם לא מחובבי המיונז - האבוקדו יאפשר לכם לוותר עליו.
חטיף צ'יפס מעוך קלות יוסיף לסלט קראנץ' טעים רצח, ועל הדרך יגדיל את הנפח שלו וגם יספק נושא שיחה מגניב.
9. תנו לסרירצ'ה להוסיף עוקץ.
הוסיפו לסלט טפטוף קל של הרוטב החריף הנהדר (אגב, אנחנו מאמינים שגם טבסקו יעבוד פה), ותקבלו סלט תפוחי אדמה קצת יותר בועט ועם קצת יותר אישיות.
10. החליפו את החרדל הרגיל בחרדל גרגירים.
חרדל הוא תוספת נפוצה לסלט תפוחי אדמה, אבל משום מה חרדל הגרגירים בדרך כלל נשאר מחוץ למשחק. נסו לתת לו צ'אנס, ותראו איך החרדל מרחיב את תפקידו מנותן טעם כללי לרוטב למוסיף פצצות קטנטנות של טעם פר ביס.