יש בערך מיליון עצות ברשת ובכלל בנוגע לשמירה על טריות הירקות, וזה לא מפתיע בהתחשב בעובדה שאין מבאס מלפתוח את המקרר ולגלות שהירקות כבר לא בשיאם, שלא לומר כמושים, מדובללים וחומים, וכל זה רק יומיים או שלושה אחרי שקנינו אותם.

טיפ טיקטוק חדש משנה את התמונה לחלוטין, ומציע דרך פשוטה להקים את הירקות לתחייה: כן, לא עוד טיפ שאמור להאריך את חיי הירק, אלא דרך קלה ומהירה (ואם לשפוט לפי התגובות, כזאת שגם עובדת) להשיב את הגוון הירוק, הפריכות והרעננות לירקות שכבר איבדו אותם.

אלשה רודנקלו (Alesha Ruddenklau) העלתה לחשבון הטיקטוק שלה סרטון ובו היא משיבה לחיים ברוקולי שכבר עבר את השיא שלו, וזכתה לשלל תגובות שנשבעו שהטיפ הזה עובד ואף הגדירו אותו כמשנה חיים, לא פחות. בסרטון הברוקולי נראה צהבהב ומדובלל, ואחרי הטיפול הגוון שלו משתנה והוא נראה מוצק וטרי. 

@alesharuddenklau

Good as new! ##lifehack ##fyp

♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

אז איך זה עובד? בשלב הראשון, מורידים בעזרת סכין חתיכה מהגבעול של פרחי הברוקולי. אחר כך מכניסים את הגבעול למים, ממש כמו פרח, והברוקולי פשוט מתאושש. מה עם ירקות אחרים? לברוקולי יש גבעול מובחן שאפשר לקצוץ בקלות, אבל גולשים רבים הבטיחו שהשיטה עובדת עם לא מעט ירקות אחרים. ואנחנו אומרים - זה כל כך פשוט, שאין שום סיבה לא לנסות.