אולי זו תאוות הבצע של הירקנים, אולי הדור ההולך ופוחת של הירקות באופן כללי – אבל איכשהו אפילו עכשיו, בשיא העונה של האבוקדו, לא נדיר לחתוך אבוקדו שזה מקרוב נרכש ולגלות שמבפנים הוא כולו שחור ורקבובי. אז איך מונעים את המצב הזה? בלוג בישול אמריקאי בשם Northwest Edible Life סיפק לנו תשובות.
כשבוחרים את האבוקדו מוודאים דבר ראשון שיש לו סימנים של בשל אך לא רקוב. במקרה של אבוקדו מזן האס, שהוא הנפוץ בעולם, זה אומר שהקליפה ירוקה כהה, כמעט שחורה, ובעלת גבשושיות. הפרי עצמו צריך להרגיש כבד ויציב, ללא אזורים חלקים או רכים באופן חריג. אבל למרבה הצער זה עדיין לא מספיק.
הטיפ האמיתי מגיע עכשיו: נכון יש את קצה הגבעול הזה בישבנו של האבוקדו? אז בדקו שאיש לא מסתכל, ותלשו אותו החוצה. מה שתגלו מתחתיו ייתן לכם מושג אמין למדי על המתחולל בתוך האבוקדו פנימה. אם תמצאו שטח חום מתחת לגבעול, מוטב שתוותרו על האבוקדו ותבחרו אחר. אם השטח ירוק-צהוב ובהיר – השטח נקי והאבוקדו מוצלח.