בתקופה האחרונה מצאנו את עצמנו משתמשים יותר ויותר בירקות קפואים. ככה זה, פחות קופצים ספונטנית לירקן ובוחרים את הכרובית הכי יפה בערמה, יותר מזמינים משלוח מהסופר, עם מוצרים שמישהו בוחר ואורז עבורנו. מצב מבאס? ממש לא חייב להיות.
אם כשאתם חושבים על ירקות קפואים אתם מדמיינים שעועית ירוקה מדובללת ואפונה רכרוכית ודלת טעם – יש לנו חדשות טובות: אפשר להגיע לתוצאות נהדרות עם ירקות קפואים, בדיוק כמו ירקות טריים ואפיל יותר. כל מה שצריך זה לדעת איך לעבוד איתם. באתר eatingwell חקרו את הנושא והכינו רשימה כזו בדיוק. הנה היא לפניכם.
זהירות, בישול יתר
לא משנה באיזה דרך אתם מכינים את הירקות הקפואים שלכם – בישול, אידוי, צלייה או טיגון – שימו לב שאתם לא מבשלים אותם יותר מדי. הסיבה שהם זקוקים לפחות זמן היא שהם כבר עברו תהליך, לפחות חלקי, של בישול, כך שלמעשה אתם פחות או יותר רק מחממים אותם. בגדול, בכל הנוגע לירקות קפואים, אידוי היא טכניקה עדיפה על בישול, כי בישול במים רותחים הופך את הירקות לרכים מדי. אם אתם בכל זאת בוחרים לבשל את הירקות – הם צריכים להיות במים זמן קצר ביותר. למשל: ניתן להוסיף אפונה, ברוקולי או שעועית למי הבישול של הפסטה בדקת הבישול האחרונה, ואז לשטוף ולסנן ביחד עם הפסטה.
שימו לב שלא פעם זמן הבישול שמצוין על גבי האריזה הוא ארוך מדי, ולפעמים לא צריך זמן בישול כלל: אם אתם רוצים להוסיף גרגירי תירס או אפונה לסלט, למשל, כל מה שאתם צריכים זה להפשיר אותם. כרובית קפואה מפוררת יכולה, כשהיא מופשרת, לשמש בסיס לטבולה, ואם אתם בעניין של שייקים עם ירקות – אתם יכולים להשתמש בירקות הקפואים כמו שהם, בלי להפשיר אותם בכלל.
הם לא חייבים להיות במרכז
ירקות קפואים יכולים לעמוד במרכז מנה ולהיות תוספת נהדרת כל עוד מטפלים בהם נכון. אבל אפשר גם להשתמש בירקות קפואים בתפקיד משני - במרקים, אורז, כריכים ותבשילים. נזידים, מרקים וכל מה שמתבשל זמן ארוך במיוחד – כמו קארי למשל – מושלמים לירקות קפואים, כי אחרי זמן בישול ארוך מרקם הירקות פחות משנה, ובכל מקרה יהיה זהה אם השתמשתם בירק טרי ואם בקפוא.
ירקות קפואים יכולים להשתלב במנות כמו אורז מטוגן עם ירקות (פשוט מטגנים אותם במחבת, אין צורך להפשיר לפני), ולהיות תוספת משדרגת לכריכים – פשוט מטגנים בצל קפוא, פטריות פרוסות או עלי תרד, ומשדרגים לעצמכם את הביס.
אל תתקמצנו עם התבלינים
ירקות קפואים זקוקים לקצת יותר תשומת לב בכל הקשור לתבלינים. תנו עוד איזה לחיצה על הלימון, תהיו נדיבים עם המלח והפלפל, אל תחששו מהחריפות, תחגגו עם עשבי התיבול וזרמו בכיף עם תוספות שיכולות לתת עוד טעם כמו אגוזים, פירות יבשים ואפילו גבינות קשות או נקניקים. שילוב מנצח שתמיד עובד: ברוקולי, אספרגוס או אפילו שעועית ירוקה, במחבת עם שמן זית, פרמזן ומיץ לימון.
תצלו אותם!
תוהים האם אפשר לצלות ירקות קפואים? התשובה היא חד משמעית כן! אבל רגע, יש גם טיפ: חממו את המחבת שלכם (או מחבת גריל, אם יש) בתנור, לחום של 225 מעלות, לפני שאתם מעלים אותה על הכיריים. הדיבור הוא שברוקולי הוא הצלוי המצטיין, אבל גם כרובית, שעועית ירוקה ואפילו כרוב ניצנים ישמחו לקבל קצת להבות.