אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

קישואים ממולאים

ממולאים קלאסיים לא חייבים לכלול בשר בפנים. קבלו מנה נפלאה שיכולה לסגור לכם את הפינה כשמתארחים טבעונים בבית והכל בלי מאמץ מיותר

סלווה עוואדאלה | הכי טעים שיש | פורסם 17/10/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 280 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

מרכיבים:

10 קישואים קטנים

למילוי:

250 גרם אורז עגול

כפית מלח

1 עגבנייה בקליפתה, חתוכה לקוביות קטנות

1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצה

4 שיני שום קצוצות

3-4 כפיות שמן קנולה

מלח

½ כפית פלפל שחור

¼ כפית בהרט

¼ כפית כורכום

¼ כפית כמון

לרוטב:

1/2 כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

2 שיני שום קצוצות

מים רותחים (בכמות שמכסה את הקישואים בסיר)

קופסה קטנה של רסק עגבניות

להגשה:

כמה עלי נענע טריים

אופן ההכנה:

1 משרים את האורז במים עם מעט מלח במשך 15 דקות ומסננים.

2 חותכים את קצוות הקישואים ומרוקנים בזהירות מהתוכן (את כל הגרעינים, משאירים קליפה עם שכבה לבנה דקה) באופן שקצה אחד של הקישוא נשאר סגור. משרים את הקישואים במים עם מעט מלח.

3 המילוי: שמים בקערה את רכיבי המלית - האורז המושרה והמסונן, עגבנייה קצוצה, פטרוזיליה, שום, שמן, מלח, פלפל, בהרט, כורכום וכמון ומערבבים היטב.4. ממלאים את הקישואים בתערובת (משאירים כשני ס״מ מהקצה) ומסדרים בתוך הסיר.

5 הרוטב: בקערה מערבבים יחד את כל הרכיבים. יוצקים מעל הקישואים עד לכיסוי (מוסיפים מים רותחים במידת הצורך – חשוב שהרוטב יכסה את הקישואים). מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים כ-20-25 דקות.

6 בסיום הבישול חשוב להוציא את הקישואים מהרוטב כדי שלא יתפרקו. ניתן ליצוק עליהם מעט מהרוטב ולהגיש עם כמה עלי נענע טריים.

7 הצעה: את תוכן הקישואים שרוקנו מרתיחים קוצצים, מוסיפים מעט שום, פטרוזיליה ויוגורט ומכינים סלט.