חצילים ממולאים
חצילים הם טעימים בכל מצב צבירה אבל כשמרוקנים אותם כמו שצריך וממלאים בתערובת של אורז ובשר והם מתבשלים ברוטב המכיל פירות מיובשים הם מצליחים להתעלות אפילו מעל עצמם
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
מרכיבים:
15 חצילים שחורים קטנים, מיובשים או טריים
למילוי:
1/2 כוס אורז
250 גרם בשר בקר טחון
1 כף רסק עגבניות
3 כפות שמן קנולה
1/2 כף קינמון
1/2 כף פלפל אנגלי
1/4 כף פלפל שחור
1 כפית מלח
לסיר:
10 שזיפים שחורים מיובשים, מגולענים
10 משמשים יבשים חמוצים
2 כפות שמן קנולה
לרוטב:
1 כפית רסק עגבניות
2 כפות רכז רימונים
כף גדושה רוטב תמרהינדי
3 כוסות מים
מלח
קורט פלפל אנגלי
אופן ההכנה:
1 המילוי: מערבבים את האורז עם הבשר, רסק העגבניות, התבלינים והשמן.
2 בעזרת מכשיר מיוחד או סכין מרוקנים את החצילים ומגרדים מבפנים עד שהם דקים-דקים (ככל שהחציל יותר דק זה יוצא יותר טעים ויותר יפה). במידה וממלאים חצילים מיובשים יש להשרות אותם קודם לכן במים חמים עד שהם מתרככים.
3 ממלאים כשני שליש מהחציל בתערובת המילוי.
4 בסיר שטוח ורחב מפזרים את הפירות המיובשים ומניחים מעליהם את החצילים הממולאים בשכבה אחת. מוסיפים שמן, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-10-15 דקות.
5 מערבבים יחד את חומרי הרוטב ומוסיפים לסיר, ממלאים במים עד לגובה החצילים. מניחים מעל החצילים צלחת עמידה בחום ומבשלים על להבה בינונית כשעה.
6 מחממים תנור מראש ל-150 מעלות. מכניסים למשך שעתיים.
7 ההגשה: מסדרים את החצילים ומעליהם את הפירות היבשים.