אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

חצילים ממולאים

חצילים הם טעימים בכל מצב צבירה אבל כשמרוקנים אותם כמו שצריך וממלאים בתערובת של אורז ובשר והם מתבשלים ברוטב המכיל פירות מיובשים הם מצליחים להתעלות אפילו מעל עצמם

בלה בוקעי | הכי טעים שיש | פורסם 17/10/14 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

15 חצילים שחורים קטנים, מיובשים או טריים

למילוי:

1/2 כוס אורז

250 גרם בשר בקר טחון

1 כף רסק עגבניות

3 כפות שמן קנולה

1/2 כף קינמון

1/2 כף פלפל אנגלי

1/4 כף פלפל שחור

1 כפית מלח

לסיר:

10 שזיפים שחורים מיובשים, מגולענים

10 משמשים יבשים חמוצים

2 כפות שמן קנולה

לרוטב:

1 כפית רסק עגבניות

2 כפות רכז רימונים

כף גדושה רוטב תמרהינדי

3 כוסות מים

מלח

קורט פלפל אנגלי

אופן ההכנה:

1 המילוי: מערבבים את האורז עם הבשר, רסק העגבניות, התבלינים והשמן.

2 בעזרת מכשיר מיוחד או סכין מרוקנים את החצילים ומגרדים מבפנים עד שהם דקים-דקים (ככל שהחציל יותר דק זה יוצא יותר טעים ויותר יפה). במידה וממלאים חצילים מיובשים יש להשרות אותם קודם לכן במים חמים עד שהם מתרככים.

3 ממלאים כשני שליש מהחציל בתערובת המילוי.

4 בסיר שטוח ורחב מפזרים את הפירות המיובשים ומניחים מעליהם את החצילים הממולאים בשכבה אחת. מוסיפים שמן, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-10-15 דקות.

5 מערבבים יחד את חומרי הרוטב ומוסיפים לסיר, ממלאים במים עד לגובה החצילים. מניחים מעל החצילים צלחת עמידה בחום ומבשלים על להבה בינונית כשעה.

6 מחממים תנור מראש ל-150 מעלות. מכניסים למשך שעתיים.

7 ההגשה: מסדרים את החצילים ומעליהם את הפירות היבשים.