פלפלים ממולאים
יש קלאסיקות שרק מחכות שידרגו אותן: קבלו מתכון לפלפלים ממולאים עם בשר, שפע פירות מיובשים, עשבי תיבול ותבלינים לסיום
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
מרכיבים:
5-6 פלפלים בצבעים שונים
למילוי:
1 בצל קצוץ
1/2 קילו בשר בקר טחון
5-6 כפות שמן קנולה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
מעט כמון
מעט כורכום
מעט מלח
2 שיני שום
1 עגבנייה מגורדת
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 גבעולי כוסברה
1/2 כוס נענע קצוצה
2 כפיות רסק עגבניות
כוס אורז פרסי שטוף
7 משמשים
1 חופן צימוקים
7 שזיפים
לרוטב:
3 כפות רסק עגבניות
2/3 כוס לימון סחוט טרי
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
½ כפית קינמון
מעט כורכום
מעט כמון
מעט מלח
2-1 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
1 במחבת גדולה מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו בעזרת כף עץ.
2 מתבלים בכל התבלינים, מוסיפים שום, עגבנייה, עשבי תיבול קצוצים וממשיכים בבישול שלוש דקות.
3 מוסיפים את רסק העגבניות, האורז והפירות המיובשים ומבשלים למשך שלוש דקות נוספות. מניחים להצטנן.
4 מוציאים לפלפלים את העוקץ עם הגרעינים, ממלאים בתערובת הבשר ומסדרים בסיר.
5 הרוטב: בקערה מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים מים רותחים בהדרגה ושומרים על מרקם סמיך. שופכים מעל הממולאים את הרוטב ומביאים לרתיחה.
6 ממשיכים לבשל במשך שעה וחצי-שעתיים על אש נמוכה או על פלטה.