אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

בצלים ממולאים

כשאומרים ממולאים, הקונוטציה הראשונה שעוברת בראש היא בשרית. קבלו מתכון צמחוני להפליא לבצלים ממולאים המוגשים לצד רוטב יוגורט מרענן

אתי לוי | הכי טעים שיש | פורסם 17/10/14 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצל:

8 בצלים

2 כוסות אורז פרסי

2-3 עגבניות קצוצות

2 כפות + 3 כפות מיץ לימון

2 כפות סילאן

מלח לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

2 כפות שמן זית

לרוטב יוגורט:

גביע יוגורט 5%

3-6 עלים נענע טרייה קצוצים

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מקלפים את הבצל וקוטמים משני הצדדים. מבשלים 20 דקות ומקררים.

2 חורצים את הבצלים עד למרכז ומפרידים את שכבות הבצל, לא זורקים את החלקים הקטנים.

3 שוטפים ומסננים את האורז, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומתבלים במלח, שמן זית, 2 כפות מיץ לימון ופלפל שחור.

4 ממלאים את הבצלים ומטגנים בשמן עד להשחמה. מטגנים גם את החלקים הקטנים שבמרכז הבצל גם אם לא הצלחתם למלא אותם.

5 מניחים את הבצלים בשכבה אחת בלבד בצפיפות. אם נשאר מקום בסיר, מוסיפים את חלקי הבצל שטוגנו ולא מולאו.

6 בקערה יוצקים כליטר מים, 3 כפות מיץ לימון, מלח, פלפל שחור ו-2 כפות סילאן.

7 מערבבים היטב ושופכים מעל הממולאים. הרוטב אמור להיות בגובה של הממולאים ועוד אצבע (כמו בבישול אורז).

8 מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש מבשלים שעה נוספת ומכניסים לתנור בחום נמוך במשך כ-8 שעות.

9 היוגורט: בקערה מערבבים את כל המרכיבים ומגישים לצד הבצלים.