בצלים ממולאים
כשאומרים ממולאים, הקונוטציה הראשונה שעוברת בראש היא בשרית. קבלו מתכון צמחוני להפליא לבצלים ממולאים המוגשים לצד רוטב יוגורט מרענן
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצל:
8 בצלים
2 כוסות אורז פרסי
2-3 עגבניות קצוצות
2 כפות + 3 כפות מיץ לימון
2 כפות סילאן
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
2 כפות שמן זית
לרוטב יוגורט:
גביע יוגורט 5%
3-6 עלים נענע טרייה קצוצים
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מקלפים את הבצל וקוטמים משני הצדדים. מבשלים 20 דקות ומקררים.
2 חורצים את הבצלים עד למרכז ומפרידים את שכבות הבצל, לא זורקים את החלקים הקטנים.
3 שוטפים ומסננים את האורז, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומתבלים במלח, שמן זית, 2 כפות מיץ לימון ופלפל שחור.
4 ממלאים את הבצלים ומטגנים בשמן עד להשחמה. מטגנים גם את החלקים הקטנים שבמרכז הבצל גם אם לא הצלחתם למלא אותם.
5 מניחים את הבצלים בשכבה אחת בלבד בצפיפות. אם נשאר מקום בסיר, מוסיפים את חלקי הבצל שטוגנו ולא מולאו.
6 בקערה יוצקים כליטר מים, 3 כפות מיץ לימון, מלח, פלפל שחור ו-2 כפות סילאן.
7 מערבבים היטב ושופכים מעל הממולאים. הרוטב אמור להיות בגובה של הממולאים ועוד אצבע (כמו בבישול אורז).
8 מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש מבשלים שעה נוספת ומכניסים לתנור בחום נמוך במשך כ-8 שעות.
9 היוגורט: בקערה מערבבים את כל המרכיבים ומגישים לצד הבצלים.