כרשה ממולאת בשר וקשיו
על פני השטח, כרשה נשמעת כמו ירק שקשה עד בלתי אפשרי למלא. אבל עם קצת סבלנות ורגישות בידיים אפשר להכין ממולאים במרקם עדין עם רוטב שזיפים שעוטף אותם הכי טוב שאפשר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
מרכיבים:
1 כרישה
למילוי:
1 בצל בינוני
3 שיני שום
3 כפות שמן קנולה
1/2 כף סילאן
350 גרם בשר בקר טחון
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
1 חופן כוסברה קצוצה
10 עלי נענע קצוצים
קורט מלח
קורט פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
1 חופן קשיו קלוי קצוץ
4-5 כפות שמן זית
לרוטב:
7-8 שזיפים מיובשים
1 ליטר ציר ירקות
2 כפות שמן קנולה
1/2 1 כף סילאן
1/2 1 רכז רימונים
1 כפית גרידת לימון
קורט מלח
קורט פלפל שחור
קורט פלפל שאטה טחון
1 בצל חתוך לרצועות
אופן ההכנה:
1 שוטפים את הכרשה, חותכים לגודל של אצבע ומפרקים בעדינות לשכבות חלולות. מבשלים כמה דקות במים רותחים לריכוך.
2 מטגנים קלות את הבצל והשום בשמן קנולה עד להזהבה, מוסיפים את הסילאן ומערבבים כדקה.
3 מעבירים לקערה ביחד עם הבשר הטחון, עשבי התיבול ומתבלים.
4 מוסיפים קשיו קלוי קצוץ, מערבבים הכל יחד וממלאים את הכרשה (לא לדחוס יותר מדי מילוי).
5 מטגנים במעט שמן זית בכדי לייצב את הכרשה.
6 הרוטב: בעזרת בלנדר מוט טוחנים יחד את כל חומרי הרוטב בסיר למעט הבצל. מטגנים את הבצל בנפרד ומוסיפים לרוטב.
7 מסדרים בתבנית את הממולאים ויוצקים רוטב מעל עד לכיסוי הממולא.
8 מכסים בנייר אלומיניום, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך 20-30 דקות. מסירים את הנייר, מגבירים את החום ל-170 לעשר דקות נוספות.
9 ההגשה: מפזרים מעל עירית קצוצה.