דג מרוקאי חריף
פרוסות לוקוס ברוטב אדמדם לחובבי החריף עם כמה נגיעות זעפרן בשביל הריח והטעם. לא תאמינו כמה זה קל להעמיד סיר כזה לשבת
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
מרכיבים:
1 צרור פטרוזיליה טרייה
6 פלפלים חריפים יבשים גדולים
2 גמבות פרוסות לרצועות
3 לימונים כבושים פרוסים
2 עגבנייה גדולה אדומה פרוסה
1/2 1-2 קילו לוקוס טרי פרוס לפרוסות של 3 ס"מ (אפשר דג מושט)
4-5 ראשי שום
2 כפות פפריקה אדומה מתוקה מאוד
1 כף פפריקה אדומה מאוד חריפה מאוד
2 כפות כמון טרי
קמצוץ קושט (משיה)
4-5 כפות שמן זית
כמה שערות זעפרן באיכות טובה
לימון טרי
אופן ההכנה:
1 בתחתית של סיר רחב עם שוליים נמוכים (סוטאז') מפזרים עלים שלמים של פטרוזיליה. ומעל שמים את הפלפל החריף. מניחים מעליהם את הגמבה, הלימון והעגבניות ומעל הכל מסדרים את הדג.
2 בקערה מערבבים יחד את כל התבלינים מלבד הזעפרן עם שמן הזית ושופכים אותם אל הסיר. משרים במים רותחים את הזעפרן למשך כמה דקות ומוסיפים לסיר.
3 מפזרים את שיני השום מעל ומוסיפים מים עד לגובה הדג.
4 מכסים ומבשלים במצב של רתיחה עדינה כ-20 דקות.
5 מנמיכים את הלהבה למינימום וממשיכים לצמצם עד לקבלת רוטב סמיך כ-30 דקות ואפשר עד שעה (תלוי במידת הסמיכות הרצויה). לפני ההגשה סוחטים מעל דגים לימון טרי לפי הטעם.