אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

דג מרוקאי חריף

פרוסות לוקוס ברוטב אדמדם לחובבי החריף עם כמה נגיעות זעפרן בשביל הריח והטעם. לא תאמינו כמה זה קל להעמיד סיר כזה לשבת

ארמנדו קדוש | הכי טעים שיש | פורסם 13/08/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

1 צרור פטרוזיליה טרייה

6 פלפלים חריפים יבשים גדולים

2 גמבות פרוסות לרצועות

3 לימונים כבושים פרוסים

2 עגבנייה גדולה אדומה פרוסה

1/2 1-2 קילו לוקוס טרי פרוס לפרוסות של 3 ס"מ (אפשר דג מושט)

4-5 ראשי שום

2 כפות פפריקה אדומה מתוקה מאוד

1 כף פפריקה אדומה מאוד חריפה מאוד

2 כפות כמון טרי

קמצוץ קושט (משיה)

4-5 כפות שמן זית

כמה שערות זעפרן באיכות טובה

לימון טרי

אופן ההכנה:

1 בתחתית של סיר רחב עם שוליים נמוכים (סוטאז') מפזרים עלים שלמים של פטרוזיליה. ומעל שמים את הפלפל החריף. מניחים מעליהם את הגמבה, הלימון והעגבניות ומעל הכל מסדרים את הדג.

2 בקערה מערבבים יחד את כל התבלינים מלבד הזעפרן עם שמן הזית ושופכים אותם אל הסיר. משרים במים רותחים את הזעפרן למשך כמה דקות ומוסיפים לסיר.

3 מפזרים את שיני השום מעל ומוסיפים מים עד לגובה הדג.

4 מכסים ומבשלים במצב של רתיחה עדינה כ-20 דקות.

5 מנמיכים את הלהבה למינימום וממשיכים לצמצם עד לקבלת רוטב סמיך כ-30 דקות ואפשר עד שעה (תלוי במידת הסמיכות הרצויה). לפני ההגשה סוחטים מעל דגים לימון טרי לפי הטעם.