אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

קציצות דגים מרוקאיות

לא כולם יכולים להתמודד עם אוכל חריף - אבל מי שכן, נהנה יותר מהחיים. לראייה: קציצות דגים מעולות ברוטב לוהט שיעיפו לכם את הלשון

אלי אוזן | הכי טעים שיש | פורסם 24/10/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 91 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

300 גרם דג לברק טחון

300 גרם טונה לבנה טחונה

3 שיני שום קצוצות

100 גרם פטרוזיליה קצוצה

100 גרם כוסברה קצוצה

1 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית הל טחון

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית מלח

לרוטב:

150 מ"ל שמן קנולה

4 שיני שום פרוסות

2 פלפל צ'ילי פרוסים לטבעות

1 כף פפריקה

6 פלפל שאטה (סודניה), שלמים

200 גרם חומוס מושרה למשך לילה, שטוף

150 מ"ל מים

100 גרם כוסברה חתוכה גס

להגשה:

לחם ״פועלים״

אופן ההכנה:

1 מבשלים את גרגרי החומוס במים חצי בישול (כ-20 דקות) ומסננים.

2 הקציצות: מערבבים את כל החומרים למסה אחידה ויוצרים כדורים במשקל 40-50 גרם.

3 הרוטב: שופכים את השמן לסיר, מוסיפים שיני שום ופלפל חריף, מטגנים מעט.

4 מוסיפים את הפפריקה, הפלפל שאטה, החומוס החצי מבושל והמים. מביאים לרתיחה.

5 מוסיפים את הכוסברה ואת קציצות הדגים.

6 מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל 7-10 דקות (חשוב מאוד לא לבשל יותר מדי את הקציצות).