קציצות דגים מרוקאיות
לא כולם יכולים להתמודד עם אוכל חריף - אבל מי שכן, נהנה יותר מהחיים. לראייה: קציצות דגים מעולות ברוטב לוהט שיעיפו לכם את הלשון
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
מרכיבים:
300 גרם דג לברק טחון
300 גרם טונה לבנה טחונה
3 שיני שום קצוצות
100 גרם פטרוזיליה קצוצה
100 גרם כוסברה קצוצה
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית מלח
לרוטב:
150 מ"ל שמן קנולה
4 שיני שום פרוסות
2 פלפל צ'ילי פרוסים לטבעות
1 כף פפריקה
6 פלפל שאטה (סודניה), שלמים
200 גרם חומוס מושרה למשך לילה, שטוף
150 מ"ל מים
100 גרם כוסברה חתוכה גס
להגשה:
לחם ״פועלים״
אופן ההכנה:
1 מבשלים את גרגרי החומוס במים חצי בישול (כ-20 דקות) ומסננים.
2 הקציצות: מערבבים את כל החומרים למסה אחידה ויוצרים כדורים במשקל 40-50 גרם.
3 הרוטב: שופכים את השמן לסיר, מוסיפים שיני שום ופלפל חריף, מטגנים מעט.
4 מוסיפים את הפפריקה, הפלפל שאטה, החומוס החצי מבושל והמים. מביאים לרתיחה.
5 מוסיפים את הכוסברה ואת קציצות הדגים.
6 מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל 7-10 דקות (חשוב מאוד לא לבשל יותר מדי את הקציצות).