דג חריף לשבת
הדרך לדגים חריפים וטעימים לשבת לא חייבת להיות ארוכה ומלאת חתחתים: רוטב עדין שעוטף בקלילות את הדגים, קצת מיץ עגבניות מלמעלה ויאללה, מגישים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
מרכיבים:
2 דג ים טרי 700-800 גרם (לברק או מוסר) מפולט, כל פילה חצוי לרוחבו
1 צרור כוסברה קצוצה
15 עגבניות שרי בשלות ממגוון סוגים, חתוכות לרבעים
1 עגבנייה
מלח אטלנטי
לרוטב:
3/4 כוס שמן זית
15-20 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
6 שיני שום טרי פרוס וקצוץ גס
פלפל שחור
1 פלפל ירוק חריף
2 לימונים
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1 בסוטאז' גדול מחממים על להבה בינונית את שמן הזית ביחד עם הזיתים, השום והפלפל החריף. מכסים ומחממים כ-2-3 דקות.
2 פורסים את אחד הלימונים לפרוסות דקות עם הקליפה. כשהשמן חם מוסיפים את הפרוסות בשכבה אחת. סוחטים פנימה עוד חצי לימון, מכסים ומבשלים כ-4-5 דקות.
3 מניחים את נתחי הדגים בתחתית הסיר, עם העור כלפי מטה ומכסים אותם ברוטב. מפלפלים וסוגרים לעוד כ-6-7 דקות בישול. מדי פעם מנענעים את המחבת.
4 כשהדג לבן, מבריק ועסיסי מוסיפים את הכוסברה ועגבניות השרי וסוחטים מעל את העגבנייה.
5 מכסים שוב ומבשלים דקה נוספת. מכבים את האש ומשאירים מכוסה ל-2-3 דקות נוספות. מפזרים מעט מלח אטלנטי. מומלץ להגיש בלוויית לחם שאור לבן או חלה טרייה.