אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

דג חריף לשבת

הדרך לדגים חריפים וטעימים לשבת לא חייבת להיות ארוכה ומלאת חתחתים: רוטב עדין שעוטף בקלילות את הדגים, קצת מיץ עגבניות מלמעלה ויאללה, מגישים

אחיעד פרידריך | הכי טעים שיש | פורסם 13/08/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

2 דג ים טרי 700-800 גרם (לברק או מוסר) מפולט, כל פילה חצוי לרוחבו

1 צרור כוסברה קצוצה

15 עגבניות שרי בשלות ממגוון סוגים, חתוכות לרבעים

1 עגבנייה

מלח אטלנטי

לרוטב:

3/4 כוס שמן זית

15-20 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

6 שיני שום טרי פרוס וקצוץ גס

פלפל שחור

1 פלפל ירוק חריף

2 לימונים

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 בסוטאז' גדול מחממים על להבה בינונית את שמן הזית ביחד עם הזיתים, השום והפלפל החריף. מכסים ומחממים כ-2-3 דקות.

2 פורסים את אחד הלימונים לפרוסות דקות עם הקליפה. כשהשמן חם מוסיפים את הפרוסות בשכבה אחת. סוחטים פנימה עוד חצי לימון, מכסים ומבשלים כ-4-5 דקות.

3 מניחים את נתחי הדגים בתחתית הסיר, עם העור כלפי מטה ומכסים אותם ברוטב. מפלפלים וסוגרים לעוד כ-6-7 דקות בישול. מדי פעם מנענעים את המחבת.

4 כשהדג לבן, מבריק ועסיסי מוסיפים את הכוסברה ועגבניות השרי וסוחטים מעל את העגבנייה.

5 מכסים שוב ומבשלים דקה נוספת. מכבים את האש ומשאירים מכוסה ל-2-3 דקות נוספות. מפזרים מעט מלח אטלנטי. מומלץ להגיש בלוויית לחם שאור לבן או חלה טרייה.