אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

דג חריף בקארי ירוק וחלב קוקוס

יש תיבולים שמיד זורקים אותנו למחשבות על טיול במזרח הרחוק. לשמחתנו, דגים חריפים בקארי אפשר להכין בכל מקום ודי בקלות

שחר דבח | הכי טעים שיש | פורסם 24/10/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

1 פחית קטנה חלב קוקוס

2 כפות ממרח קארי ירוק

מעט אבקת קארי

2 יחידות לימונית - השורש בלבד, קצוץ דק מאוד

1 כף סוכר חום

2 כפות רוטב דגים

1 חציל בלאדי גדול, חתוך לקוביות

1 דלורית, חתוכה לקוביות

350 מ"ל ציר עוף או ציר דגים

350 גרם דג מוסר ים

1 חופן פטרוזיליה

1 חופן כוסברה

2 שיני שום קצוצות דק

1/4 פלפל ירוק חריף פרוס

אופן ההכנה:

1 על אש גבוהה מחממים מראש מחבת ווק לחום גבוה. על להבה גדולה מחממים כרבע מחלב הקוקוס עד ששומן הקוקוס נפרד מהחלב ונראה שהחלב עומד לגלוש.

2 מוסיפים לווק את ממרח הקארי ומערבבים עד לאיחוד עם חלב הקוקוס. מוסיפים את אבקת הקארי ומערבבים היטב.

3 מוסיפים את שורש הלימונית הקצוץ דק, הסוכר ורוטב הדגים ומערבבים שוב.

4 מוסיפים את החציל ומערבבים במרץ כשתי דקות עד לכיסוי ברוטב.

5 מוסיפים את קוביות הדלורית, את שארית חלב הקוקוס ואת ציר העוף או הדגים ומביאים לרתיחה. מבשלים על סף רתיחה עם מכסה במשך חצי שעה.

6 מסירים את המכסה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הדגים ומבשלים כ-6-5 דקות בלבד.

7 מערבבים את הפטרוזיליה, הכוסברה והשום ומפזרים באלגנטיות על הדג. מכסים לדקה נוספת ומגישים עם פרוסות פלפל חריף מלמעלה.