דג חריף בקארי ירוק וחלב קוקוס
יש תיבולים שמיד זורקים אותנו למחשבות על טיול במזרח הרחוק. לשמחתנו, דגים חריפים בקארי אפשר להכין בכל מקום ודי בקלות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
מרכיבים:
1 פחית קטנה חלב קוקוס
2 כפות ממרח קארי ירוק
מעט אבקת קארי
2 יחידות לימונית - השורש בלבד, קצוץ דק מאוד
1 כף סוכר חום
2 כפות רוטב דגים
1 חציל בלאדי גדול, חתוך לקוביות
1 דלורית, חתוכה לקוביות
350 מ"ל ציר עוף או ציר דגים
350 גרם דג מוסר ים
1 חופן פטרוזיליה
1 חופן כוסברה
2 שיני שום קצוצות דק
1/4 פלפל ירוק חריף פרוס
אופן ההכנה:
1 על אש גבוהה מחממים מראש מחבת ווק לחום גבוה. על להבה גדולה מחממים כרבע מחלב הקוקוס עד ששומן הקוקוס נפרד מהחלב ונראה שהחלב עומד לגלוש.
2 מוסיפים לווק את ממרח הקארי ומערבבים עד לאיחוד עם חלב הקוקוס. מוסיפים את אבקת הקארי ומערבבים היטב.
3 מוסיפים את שורש הלימונית הקצוץ דק, הסוכר ורוטב הדגים ומערבבים שוב.
4 מוסיפים את החציל ומערבבים במרץ כשתי דקות עד לכיסוי ברוטב.
5 מוסיפים את קוביות הדלורית, את שארית חלב הקוקוס ואת ציר העוף או הדגים ומביאים לרתיחה. מבשלים על סף רתיחה עם מכסה במשך חצי שעה.
6 מסירים את המכסה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הדגים ומבשלים כ-6-5 דקות בלבד.
7 מערבבים את הפטרוזיליה, הכוסברה והשום ומפזרים באלגנטיות על הדג. מכסים לדקה נוספת ומגישים עם פרוסות פלפל חריף מלמעלה.