אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

חריימה

בשביל מנת חריימה משובחת צריך דג טוב, הרבה פפריקה, תבלינים ולימון ולא מעט שמן. ואל תשכחו להצטייד בחלה הכי טרייה שיש

לאה קדוש | הכי טעים שיש | פורסם 13/08/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 354 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

1 דג לוקוס 5-6 פרוסות כולל הראש

1 כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן

1 כף גדושה פפריקה חריפה בשמן

1/2 1 כף רסק עגבניות

מים לפי הצורך

1/4 כוס שמן קנולה (לכיסוי תחתית הסיר או המחבת)

1 בצל גדול

1 כף גדושה שום כתוש טרי

1/2 לימון טרי סחוט למיץ (אפשר יותר – לפי הטעם)

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית כמון

1/2 כפית קימל

שן שום כתושה

אופן ההכנה:

1 בקערה מערבבים היטב את שני סוגי הפפריקה והרסק עם כרבע כוס מים פושרים.

2 חותכים את הבצל דק דק (עדיף במעבד מזון). מחממים מחבת ומוסיפים את השמן באופן שמכסה את כל תחתית הסיר או המחבת. מטגנים את הבצל עד להזהבה (אם הבצל משחים חלילה, לקצוץ חדש). מוסיפים כף שום כתוש, מערבבים ומוסיפים את תערובת הפפריקות. מגבירים להבה ומערבבים היטב.

3 מוסיפים חצי כוס מים רתוחים וממשיכים לערבב עד לקבלת רוטב סלסה. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה עם מכסה.

4 מנגבים היטב את הדגים השטופים והנקיים ומסדרים בסיר.

5 מנערים את הסיר בתנועות סיבוביות כדי שהרוטב יכסה את הדגים ומבשלים 2 דקות באש גבוהה. במידה והרוטב לא מכסה את הדג אחרי 2 דקות, מוסיפים מים עד לכיסוי הדגים. מנערים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות עם מכסה.

6 כעבור כ-10 דקות מוסיפים חצי לימון סחוט (אפשר יותר, לפי הטעם) את הכמון, הקימל והמלח ושן שום כתושה, מרתיחים שוב, מנערים היטב ובזהירות, מורידים לאש נמוכה ומבשלים לעוד כדקה וחצי עם מכסה ומגישים.

* למי שאוהב – ניתן לסחוט עוד מיץ לימון על הדג בהגשה.