דגים בנוסח מרוקאי
נתחי דג ברוטב עגבניות שרי ופלפלים על גבול החריפות ובדיוק על העסיסיות הנכונה. סיר מלא טעמים בלי הרבה עבודה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
מרכיבים:
4 נתחי פילה דג מושט (אפשר להכין גם עם לוקוס/ דניס/ בורי)
10 עגבניות שרי מנומרות
10 עגבניות שרי אדומות
10 עגבניות שרי צהובות
1/2 פלפל אדום (מתוק)
1/2 פלפל צהוב (מתוק)
1/2 1-1 פלפל ירוק (חריף)
8 שיני שום
2 פרוסות לימון כבוש
1/2-3/4 כוס מים
פלפל שחור גרוס
מלח ים
כורכום
1/4 כוס שמן קנולה
כף (גדושה) פפריקה אדומה מתוקה
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
אופן ההכנה:
1 חולטים את העגבניות במים רותחים במשך מספר דקות. מקלפים את העגבניות בעדינות, חותכים את הפלפלים לרצועות עבות וקוצצים את הירק.
2 מרצפים תחתית של סיר סוטאז' ברצועות פלפלים, עגבניות שרי (מקולפות), שיני שום (שלמות) ובפרוסות לימון כבוש. מוסיפים מחצית מכמות המים ומתבלים בכל התבלינים לפי הטעם, למעט הפפריקה. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך קל של הפלפלים.
3 מערבבים את כף הפפריקה עם 1/4 כוס השמן ומורחים את נתחי הדג. לאחר מכן, מניחים את נתחי הדג על הירקות כשהעור כלפי מטה, מוסיפים את יתר כמות המים, מתבלים בשנית (כורכום, מלח, פלפל). מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה ללא מכסה כ-20 דקות.
4 מפזרים את הכוסברה, הפטרוזיליה והזיתים השבורים מעל לנתחי הדג ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20-30 דקות ללא מכסה (עד לצמצום הרוטב).
5 במהלך הבישול מוזגים מהרוטב שנוצר בסיר על נתחי הדג. לפני ההגשה אפשר לפזר פטרוזיליה קצוצה טרייה.