אוכל
תמונת AVI׃ mako

מרק תאילנדי

מרק עגבניות תאילנדי עם חלב קוקוס, ג'ינג'ר ולמון גראס

סיוון כהן | הכי טעים שיש | פורסם 14/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

100 גרם חמאה

4 בצלים גדולים, חתוכים גס בקליפתם

3 ראשי שום, חצויים

1 שורש ג'ינג'ר שלם, קצוץ גס בקליפתו

6 גבעולי למון גראס יפים ועבים, קצוצים גס

מלח

פלפל שחור

4 ק"ג עגבניות בשלות, חתוכות גס (ללא העוקץ)

3 פחיות קרם קוקוס (אפשר להמיר בחלב קוקוס)

צרור כוסברה טרייה

50 מ"ל רוטב דגים

100 גרם סוכר דקלים

להגשה:

1 שקית טפיוקה, שבושלה כרבע שעה במים רותחים

1 פחית קרם קוקוס (אפשר להמיר בחלב קוקוס)

1 חופן בצל ירוק, חתוך לטבעות

1חופן עלי כוסברה

1 צ'ילי אדום, פרוס

אופן ההכנה:

1 בסיר רחב על להבה גבוהה מאדים בחמאה את הבצלים, השום, הג'ינג'ר והלמון גראס תוך כדי ערבוב בכף עץ.

2 מנמיכים את הלהבה וממשיכים לאדות ולערבב עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל.

3 מוסיפים את העגבניות, בוחשים ומביאים לרתיחה.

4 מוסיפים את קרם הקוקוס, בוחשים היטב, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה שנייה.

5 מוסיפים את הכוסברה, רוטב הדגים וסוכר הדקלים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.

6 טוחנים את המרק היטב בבלנדר מוט ומסננים במסננת גדולה. אפשר להיעזר במרית סיליקון (לקקן) או בכף עץ בכדי לסחוט את המרק דרך המסננת. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

7 לפני ההגשה מקשטים בפניני טפיוקה, קרם הקוקוס, טבעות בצל ירוק, עלי כוסברה או צ'ילי פרוס לפי הטעם.