מרק תאילנדי
מרק עגבניות תאילנדי עם חלב קוקוס, ג'ינג'ר ולמון גראס
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
100 גרם חמאה
4 בצלים גדולים, חתוכים גס בקליפתם
3 ראשי שום, חצויים
1 שורש ג'ינג'ר שלם, קצוץ גס בקליפתו
6 גבעולי למון גראס יפים ועבים, קצוצים גס
מלח
פלפל שחור
4 ק"ג עגבניות בשלות, חתוכות גס (ללא העוקץ)
3 פחיות קרם קוקוס (אפשר להמיר בחלב קוקוס)
צרור כוסברה טרייה
50 מ"ל רוטב דגים
100 גרם סוכר דקלים
להגשה:
1 שקית טפיוקה, שבושלה כרבע שעה במים רותחים
1 פחית קרם קוקוס (אפשר להמיר בחלב קוקוס)
1 חופן בצל ירוק, חתוך לטבעות
1חופן עלי כוסברה
1 צ'ילי אדום, פרוס
אופן ההכנה:
1 בסיר רחב על להבה גבוהה מאדים בחמאה את הבצלים, השום, הג'ינג'ר והלמון גראס תוך כדי ערבוב בכף עץ.
2 מנמיכים את הלהבה וממשיכים לאדות ולערבב עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל.
3 מוסיפים את העגבניות, בוחשים ומביאים לרתיחה.
4 מוסיפים את קרם הקוקוס, בוחשים היטב, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה שנייה.
5 מוסיפים את הכוסברה, רוטב הדגים וסוכר הדקלים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
6 טוחנים את המרק היטב בבלנדר מוט ומסננים במסננת גדולה. אפשר להיעזר במרית סיליקון (לקקן) או בכף עץ בכדי לסחוט את המרק דרך המסננת. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
7 לפני ההגשה מקשטים בפניני טפיוקה, קרם הקוקוס, טבעות בצל ירוק, עלי כוסברה או צ'ילי פרוס לפי הטעם.