אוכל
תמונת AVI׃ mako

מרק בריאות דגים

מרק בריאות מופלא שמשלב בין ציר דגים צח וציר ירקות טחונים

יהודה ויעקב בן עזרא | הכי טעים שיש | פורסם 14/05/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 88 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לציר הירקות:

שמן זית, לטיגון

2 גזרים

2 עגבניות בינוניות

1 בצל בינוני

1 כרשה (החלק הלבן והפנים)

1 ראש סלרי

6 שיני שום

5 גבעולי סלרי (הפנים הצעיר)

5 ענפי תימין

1/4 כוס יין לבן

1/4 צרור כוסברה טרייה

1 כפית זרעי כוסברה

1 כף פפריקה מתוקה (או חריפה, אם אוהבים)

2 ליטר מים

1 כוכב אניס

לציר הדגים:

2 ק"ג דגים (ברבוניה, פרידה, סרגוס, מרמור, לוקוס קטן)

2 ליטר מים

1 בצל קטן

1 כוכב אניס

1 שומר בינוני

1 גבעול סלרי

מלח

פלפל

6 כפות שמן זית

קמצוץ זעפרן

1 לימון טרי

מעט כוסברה טרייה, קצוצה

אופן ההכנה:

1 ציר הירקות: חותכים את כל הירקות לחתיכות גדולות ומטגנים קלות בשמן זית עד הזהבה.

2 מוסיפים כ-2 ליטר מים ואת כל שאר המרכיבים ומבשלים ברתיחה עד שהירקות מתרככים.

3 ציר הדגים: שוטפים את הדגים היטב ומפלטים. מניחים את הפילטים בצד.

4 בסיר נפרד מרתיחים את הראשים והאדרות של הדגים עם המים, הבצל, האניס, השומר, הסלרי, מלח, פלפל ושמן זית למשך 15 דקות. מקפים את הקצף שמצטבר למעלה ומסננים.

5 הרכבת המנה: שופכים את ציר הדגים לתוך ציר הירקות ומרתיחים 5 דקות יחד.

6 לאחר שהתמזגו הטעמים טוחנים את הירקות טחינה קלה בעזרת בלנדר ומחזירים לסיר.

7 מוסיפים את הזעפרן וחתיכות הפילה לסיר ומבשלים 15-10 דקות.

8 מתבלים במלח, פלפל, לימון טרי וכוסברה ומגישים.