מרק בריאות דגים
מרק בריאות מופלא שמשלב בין ציר דגים צח וציר ירקות טחונים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לציר הירקות:
שמן זית, לטיגון
2 גזרים
2 עגבניות בינוניות
1 בצל בינוני
1 כרשה (החלק הלבן והפנים)
1 ראש סלרי
6 שיני שום
5 גבעולי סלרי (הפנים הצעיר)
5 ענפי תימין
1/4 כוס יין לבן
1/4 צרור כוסברה טרייה
1 כפית זרעי כוסברה
1 כף פפריקה מתוקה (או חריפה, אם אוהבים)
2 ליטר מים
1 כוכב אניס
לציר הדגים:
2 ק"ג דגים (ברבוניה, פרידה, סרגוס, מרמור, לוקוס קטן)
2 ליטר מים
1 בצל קטן
1 כוכב אניס
1 שומר בינוני
1 גבעול סלרי
מלח
פלפל
6 כפות שמן זית
קמצוץ זעפרן
1 לימון טרי
מעט כוסברה טרייה, קצוצה
אופן ההכנה:
1 ציר הירקות: חותכים את כל הירקות לחתיכות גדולות ומטגנים קלות בשמן זית עד הזהבה.
2 מוסיפים כ-2 ליטר מים ואת כל שאר המרכיבים ומבשלים ברתיחה עד שהירקות מתרככים.
3 ציר הדגים: שוטפים את הדגים היטב ומפלטים. מניחים את הפילטים בצד.
4 בסיר נפרד מרתיחים את הראשים והאדרות של הדגים עם המים, הבצל, האניס, השומר, הסלרי, מלח, פלפל ושמן זית למשך 15 דקות. מקפים את הקצף שמצטבר למעלה ומסננים.
5 הרכבת המנה: שופכים את ציר הדגים לתוך ציר הירקות ומרתיחים 5 דקות יחד.
6 לאחר שהתמזגו הטעמים טוחנים את הירקות טחינה קלה בעזרת בלנדר ומחזירים לסיר.
7 מוסיפים את הזעפרן וחתיכות הפילה לסיר ומבשלים 15-10 דקות.
8 מתבלים במלח, פלפל, לימון טרי וכוסברה ומגישים.