תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת
מרק ארטישוק ירושלמי
ארטישוק ירושלמי עובד נהדר בכל מצב צבירה שתבחרו לו ובייחוד במרק סמיך, קטיפתי ושמנתי עם טעימים עדינים של חורף. פייר? התגעגענו
איציק וזאנה | הכי טעים שיש
| פורסם 10/10/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
מרכיבים:
2 כפות חמאה
2 כפיות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 כרישה פרוסה (החלק הלבן)
3 שיני שום
3 עלים של טימין
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
2 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות
200 מ"ל שמנת לבישול 15% שומן
קורט אגוז מוסקט
1/4 כפית פלפל לבן
2 כפיות מלח
1 ליטר מים
להגשה:
כרשה מטוגנת
טוסטוני אשתנור
כפית שמנת
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר את החמאה והשמן. מוסיפים בצל, כרשה, שום, טימין, ארטישוק ירושלמי ותפו"א. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
2 מבשלים על אש גבוהה עד שהתפו"א והארטישוק מתרככים (כ-20 דקות). מוסיפים את השמנת, טוחנים עד לקבלת מרקם חלק. במידה והתקבל מרק סמיך מדי, מדללים על ידי הוספת נוזלים. מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן.
3 ההגשה: במרכז הקערה מוזגים כפית שמנת מלמעלה. ניתן לטגן כרישה עד להזהבה, לסדר מעל למרק ולהגיש עם טוסטוני אשתנור.