אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

מרק פלפלים קלויים וחלב קוקוס

מרק טוב בהחלט לא חייב לכלול עוף, בשר או שאר מרכיבים מכבידים. הנה מתכון למרק פלפלים קלויים עם ג'ינג'ר, שום וצ'ילי המוגש לצד דג בורי מוקפץ קלות. הכיף האמיתי - בסוף מנגבים את מה שנשאר עם לחם טוב

ניר מרגלית | הכי טעים שיש | פורסם 10/10/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

8-10 פלפלים אדומים מתוקים

2 בצלים סגולים

1/2 צ'ילי ירוק קצוץ

2 כפות ג'ינג'ר קצוץ

1 כף שום טרי קצוץ

כוס יין לבן

1/2 פחית חלב קוקוס

2 כוסות מים

1 כף דבש איכותי

1 כף מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

5 כפות שמן זית למרק

1 פילה דג בורי טרי חתוך לקוביות

5-6 כפות שמן זית לטיגון הדג

חלה טרייה

1 כף טימין קצוץ

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-250 מעלות. מכניסים את הפלפלים וקולים עד שהקליפה מתחילה להישרף.

2 מכניסים לקערה ומכסים בניילון ל-15-20 דקות. מוציאים, מקלפים ומוציאים את הגרעינים.

3 במקביל חותכים את הבצל לפרוסות דקות ומטגנים בשמן זית עד להשחמה קלה.

4 מוסיפים את הצ'ילי, השום והג'ינג'ר הקצוצים ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.

5 מוסיפים את הפלפלים הקלויים וממשיכים לבשל במשך 5-7 דקות על אש נמוכה.

6 מוסיפים את היין וחלב הקוקוס, מערבבים ומביאים לתחילת רתיחה. מוסיפים 2 כוסות מים.

7 מביאים לרתיחה ומוסיפים את הדבש, המלח והפלפל. מבשלים כחצי שעה.

8 טוחנים בעזרת בלנדר מוט למרקם חלק ואחיד, טועמים ומתקנים לפי הטעם. מוסיפים את הטימין בסוף הבישול.

9 ההגשה: במחבת נפרדת מקפיצים את קוביות הדג בשמן זית, מוזגים מרק לצלחת הגשה ומניחים את הדג מעל. מגישים לצד חלה טרייה וטימין טרי.