מרק טום-יאם
מרק תאילנדי ייחודי עם קציצות עוף ברוטב קארי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לציר:
1.5 ליטר מים
5-6 כנפי עוף
1 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי (פלוס עלים)
1 גזר
1 ראש שום, חצוי
2-3 גבעולי למון גראס
1 שורש ג'ינג'ר טרי, פרוס
לקארי:
2 קופסאות חלב קוקוס
1 כף מחית קארי אדום חריף
1 כף מחית קארי אדום לא חריף
1 כף רוטב דגים או סויה
חצי לימון
לקציצות עוף:
500 גרם בשר פרגית טחון
1 כוס פירורי לחם
1 ביצה
חופן כוסברה
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
להגשה:
3 פטריות שיטאקי, פרוסות
2 עלי בוק צ'וי, שעברו חליטה של דקה במים רותחים ומיד הועברו למי קרח
חופן נבטים סיניים
חופן נודלס שעועית, שהושרו 5 דק במים רותחים
אופן ההכנה:
1 הציר: שמים את כל חומרי הציר למעט הלמון גראס והג'ינג'ר בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל שעה עד שעה וחצי.
2 מוסיפים את הלמון גראס והג'ינג'ר ומבשלים חצי שעה נוספת.
3 מסננים את הציר ושומרים על להבה נמוכה.
4 הקארי: מחממים את קרם הקוקוס במחבת עמוקה וממיסים בפנים את הקארי. מוסיפים כף רוטב דגים, סוחטים פנימה את הלימון ומערבבים. מאחדים עם הציר ומביאים לרתיחה.
5 קציצות העוף: שמים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. יוצרים קציצות קטנות ועגולות ומניחים במרק המבעבע. מבשלים כ-10 דקות.
6 להגשה: מוזגים את המרק לקערה עמוקה ומוסיפים קציצות עוף. מוסיפים את הפטריות, עלי הבוק צ'וי, הנבטים והנודלס ומגישים.