אוכל
תמונת AVI׃ mako

מרק טום-יאם

מרק תאילנדי ייחודי עם קציצות עוף ברוטב קארי

גיל משגב | הכי טעים שיש | פורסם 14/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לציר:

1.5 ליטר מים

5-6 כנפי עוף

1 שורש פטרוזיליה

1 שורש סלרי (פלוס עלים)

1 גזר

1 ראש שום, חצוי

2-3 גבעולי למון גראס

1 שורש ג'ינג'ר טרי, פרוס

לקארי:

2 קופסאות חלב קוקוס

1 כף מחית קארי אדום חריף

1 כף מחית קארי אדום לא חריף

1 כף רוטב דגים או סויה

חצי לימון

לקציצות עוף:

500 גרם בשר פרגית טחון

1 כוס פירורי לחם

1 ביצה

חופן כוסברה

1 כף רוטב סויה

1 כפית שמן שומשום

להגשה:

3 פטריות שיטאקי, פרוסות

2 עלי בוק צ'וי, שעברו חליטה של דקה במים רותחים ומיד הועברו למי קרח

חופן נבטים סיניים

חופן נודלס שעועית, שהושרו 5 דק במים רותחים

אופן ההכנה:

1 הציר: שמים את כל חומרי הציר למעט הלמון גראס והג'ינג'ר בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל שעה עד שעה וחצי.

2 מוסיפים את הלמון גראס והג'ינג'ר ומבשלים חצי שעה נוספת.

3 מסננים את הציר ושומרים על להבה נמוכה.

4 הקארי: מחממים את קרם הקוקוס במחבת עמוקה וממיסים בפנים את הקארי. מוסיפים כף רוטב דגים, סוחטים פנימה את הלימון ומערבבים. מאחדים עם הציר ומביאים לרתיחה.

5 קציצות העוף: שמים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. יוצרים קציצות קטנות ועגולות ומניחים במרק המבעבע. מבשלים כ-10 דקות.

6 להגשה: מוזגים את המרק לקערה עמוקה ומוסיפים קציצות עוף. מוסיפים את הפטריות, עלי הבוק צ'וי, הנבטים והנודלס ומגישים.