תמונת AVI׃ mako
מרק קישואים ונענע
מרק מרענן של קישואים, נענע ושמיר בתוספת של אגוז מוסקט
כאמל אבו עמרה | הכי טעים שיש
| פורסם 14/05/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
4 קישואים (או זוקיני), חתוכים לקוביות גסות
שמן זית, לטיגון
4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים גס
2.5 בצלים לבנים גדולים, קצוצים
3 שיני שום, כתושות
9 גרם אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור
מים פושרים
500 גרם נענע (4 צרורות)
250 גרם שמיר (2 צרורות)
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב מעט. מוסיפים את תפוח האדמה ומטגנים כדקה וחצי. מוסיפים את הקישואים ומטגנים תוך ערבוב עד שהם מתרככים.
2 מוסיפים את השום הכתוש, אגוז המוסקט, המלח והפלפל.
3 מוסיפים מים פושרים עד לכיסוי תפוחי האדמה, ומבשלים עוד 10 דקות.
4 טוחנים את המרק במעבד מזון ומחזירים לסיר לבישול של 7 דקות נוספות, או עד לקבלת מרקם קרמי חלק.
5 לפני ההגשה קוצצים דק את עלי השמיר והנענע ומוסיפים למרק. מערבבים ומגישים.