אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

מרק משי מרוקאי

מרקים מחממי עצמות הם מצרך מבוקש במהלך החורף ומרק החרירה, עמוס בשר, פטרוזיליה וכוסברה עם טעמי לימון חמצמץ ומלא ויטמין סי, מתאים להגדרה כמו יד לכפפה

איתי בן ארוש | הכי טעים שיש | פורסם 10/10/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 320 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

1 כוס גרגירי חומוס (רצוי מזן בולגרי)

1 כוס עדשים חומות / ירוקות

3 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות

4 עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות

1 סלרי כולל העלים קצוץ דק

600 גרם אסאדו/ שפונדרה

2-3 עצמות מוח (עשירות במוח עצם)

500 גרם שריר הזרוע

300 גרם זנב שור/אוסובוקו

1/4 כוס שמן קנולה לטיגון

1 כף גדושה של רסק עגבניות (כ-100 גרם)

2 כפות קמח לבן

1 צרור פטרוזיליה קצוצה, עלים בלבד

1 צרור כוסברה קצוץ עלים בלבד

½ כפית כורכום

4 כפיות מלח לפי הטעם

1/2 כפית פלפל שחור טחון דק

½-¾ כוס אטריות ביצים דקות/עבות לפי הטעם

מיץ מלימון טרי

להגשה:

פלחי לימון טריים

אופן ההכנה:

1 משרים את החומוס לשש שעות ולאחר מכן מבשלים כשעה (לא עד ריכוך מלא).

2 שוטפים את העדשים (לא משרים ולא מבשלים אותן).

3 מטגנים במחבת את הבצל על אש נמוכה-בינונית בהדרגה (כדי להשחים אבל לא לשרוף אותו). מוסיפים עגבניות קצוצות וסלרי קצוץ ומערבבים.

4 מכניסים את הבשר לתנור (בחתיכות שלמות) ל-20 דקות בטמפרטורה מקסימלית, עד להשחמה.

5 יוצקים כשני ליטר מים רותחים לסיר ומכניסים את הבשר המושחם (עדיין בחתיכות שלמות). מוסיפים לסיר את העגבניות, הסלרי והבצל מהמחבת.

6 מוסיפים את החומוס עם מי הבישול שלו, העדשים ורסק העגבניות ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.

7 מנמיכים להבה לחום בינוני-גבוה, מכסים ומבשלים כשעתיים.

8 מוציאים את הבשר מהסיר, מפרידים מהעצמות ומפרקים לחתיכות קטנות. מחזירים את נתחי הבשר הקטנים למרק.

9 בחצי כוס מים מערבבים היטב את הקמח ומוסיפים מבעד למסננת למרק תוך כדי ערבוב אינטנסיבי למניעת היווצרות גושים. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה קצוצות. בשלב זה, במידה ורוצים שהמרק יהיה מעט יותר דליל ניתן להוסיף מים חמים ולהקפיד לערבב כל הזמן. מתבלים בכורכום, מלח ופלפל שחור.

10 מוסיפים את אטריות הביצים וממשיכים לערבב. מבשלים כחצי שעה נוספת. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד כעשר דקות תוך כדי ערבוב. מגישים עם פלחי לימון טריים.

*על כמות הבשר במרק להיות בסה"כ בין 1-1.5 ק״ג.