אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

מרק שעועית ובשר בניחוח תימני

לשילוב בין קטניות לבין בשר בבישול ארוך כתוב בגדול "חורף" על המצח. למה? שעות על אש נמוכה עם הרבה עשבי תיבול וירקות שורש ותבינו לבד

שי ברנדס | הכי טעים שיש | פורסם 10/10/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

500 גרם שעועית לבנה יבשה/ בובס /אדומה או תערובת

1/4 כפית סודה לשתייה

3 כפות שמן קנולה

1/2 כוס שמן קנולה

600 גרם עצמות בקר עם מח העצם

1 ק"ג שפונדרה חתוכה לקוביות

1 גזר גדול לא קלוף, שטוף חתוך גס

1 שורש פטרוזיליה לא קלוף, שטוף חתוך גס

1 שורש סלרי בינוני לא קלוף, שטוף חתוך גס

1 בצל גדול קלוף, שטוף חתוך גס

200 גרם רסק עגבניות

1 כוס קוביות דלעת

10 שיני שום

1 כוס גבעולים ועלי סלרי חתוכים גס

1 חופן פטרוזיליה

1 חופן כוסברה

1 עגבנייה חתוכה גס

4 ליטר מים

לחוואייג':

2 כפיות פלפל מתוק יבש גרוס

1 כפית גרגירי פלפל שחור טחון טרי

1 כפית גרגירי כמון טחון טרי

1/2 כפית גרגירי הל טחון טרי

1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים טרי

1/2 כפית כורכום טחון

1 כף מלח גס

להגשה:

1 פלפל ירוק חריף

2 כפות שמן זית

חופן כוסברה קצוצה

לחם פועלים טרי

אופן ההכנה:

1 משרים את השעועית במים למשך 12 שעות. מסננים את השעועית ממי השרייה.

2 מכניסים לסיר ומכסים במים כך שיגיעו פי שתיים מגובה השעועית בסיר. מוסיפים סודה לשתייה ושמן קנולה ומביאים לרתיחה.

3 מבשלים כשעה וחצי עד לריכוך על אש בינונית על סף רתיחה עד שהשעועית רכה אך לא מתפוררת. מסננים את השעועית ונפטרים מהמים. שומרים בכלי את השעועית ומניחים בצד.

4 בסיר שמים שמן, עצמות בקר (עצמות מוח) ואת בשר השפונדרה, גזר, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי ובצל ומטגנים כעשר דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים עוד שתי דקות.

5 מוסיפים 4 ליטר מים ומביאים לרתיחה, מכפים את הקצף שנוצר.

6 מוסיפים דלעת, שום, סלרי גבעולים ועלים, פטרוזיליה, כוסברה, עגבנייה ואת התבלינים (כולל החוואייג'). מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים ארבע-חמש שעות.

7 שמים מסננת על סיר אחר ושופכים אליו את תוכן הסיר. אם נותר בעצמות מח עצם, מוציאים אותו בכפית ומוסיפים למוצקים במסננת ונפטרים מהעצמות. מועכים את המוצקים במסננת בעזרת מצקת מרק עד למיצוי כל הנוזלים ונפטרים מהמוצקים.

8 מוסיפים לנוזלים את השעועית המבושלת מסוננת מהנוזלים, ומבשלים עוד כחצי שעה עד שהיא רכה לגמרי ומתפרקת מעט לתוך המרק.

9 מנקים את הפלפל הירוק החריף וקוצצים דק מאוד. מערבבים עם שמן הזית ומשהים מספר דקות בכלי בצד.

10 ההגשה: מגישים בקערת מרק, מעל מזלפים כפית מתערובת הפלפלים החריפים והשמן וזורים מעט כוסברה קצוצה, מגישים עם לחם פועלים קרוע ליד.