אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

מרק בצל

צרפתים ואוכל הולכים יחד כמו לחם וחמאה. מרק בצל נחשב לקלאסיקה של המטבח עם שילוב מופלא בין בצל, יין לבן, שמנת, גבינה טובה ובגט שלא דורשים מאמץ עילאי

פאני לסרו | הכי טעים שיש | פורסם 10/10/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.9 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

1 ק"ג בצל גדול

100 גרם חמאה

4 כפות קמח

1 כוס יין לבן יבש (שרדונה)

2 ליטר ציר עוף (מרק עוף צח מוכן)

1 ענף טימין

עלה דפנה

קורט פלפל שחור

קורט מלח

300 גרם גבינה מגוררת: קונטה או גרוייר

להגשה:

בגט או בצק עלים

חלמון ביצה טרוף עם מעט חלב

אופן ההכנה:

1 חותכים את הבצל לחצי – מהשורש ועד לקצה השני ופורסים לחצאי טבעות (סהרונים).

2 מחממים סיר עם חמאה ושופכים את הבצל לתוכו. מטגנים על אש נמוכה לאט-לאט במשך כ-30 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבצל מזהיב.

3 מוסיפים קמח ומערבבים, מוסיפים יין ולבסוף את ציר העוף. מתבלים בטימין, עלה דפנה, פלפל שחור ומלח.

4 מבשלים 50 דקות ולבסוף מוסיפים את מרבית הגבינה המגוררת (משאירים קצת להגשה).

5 ההגשה (עם בגט): מחממים תנור למצב גריל. מכינים מראש טוסטים של בגט ומפזרים עליהם גבינה קונטה או גרוייר. שופכים בכל קערה אישית את המרק ; מניחים את הבגט; מכניסים לתנור להקרמה למשך כמה דקות.

6 להגשה עם בצק עלים: חותכים עיגולים של בצק עלים בקוטר גדול יותר מקערת ההגשה ומניחים אותם על הקערה עם המרק; בשאריות הבצק עוטפים את הקערה מסביב.

7 מורחים על הבצק חלמון מעורבב עם קצת חלב ומפזרים קצת גבינה קונטה או גרוייר; מכניסים למקפיא למשך חצי שעה ואופים בתנור מחומם מראש (200 מעלות) עד להזהבה.

8 מומלץ להכין את המרק יום לפני ההגשה על-מנת שיספוג את כל הטעמים.