פטאייר ממולא בתרד וזעתר
מאפה מבצק שמרים ממולא תרד וסחוג, בצל ותבלינים. נשמע טוב מדי? ומה אם נגלה לכם שהפטאייר הזה גם פשוט להכנה?
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (60 מנות):
למילוי תרד:
2 בצלים בינוניים
1 ק"ג תרד בר טרי/עלי תרד רגילים (אם אין ברירה - תרד קפוא שמפשירים ומסננים)
כ-300 גרם עלי זעתר (לפי הטעם, אפשר בהחלט גם פחות)
4-5 כפות שמן זית
מיץ מלימון טרי סחוט (או חצי לימון - לפי הטעם)
1 פלפל ירוק חריף טחון לסחוג (להוסיף לפי מידת החריפות הרצויה)
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
12/ כפית כמון
1/2 2 כפיות סומאק טרי (רצוי מאוד שיהיה טרי ואם אין אפשר יבש)
לבצק:
3 כוסות מים פושרים (יחס של 1:2 עם השמן)
1/2 1 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כפית שמרים יבשים
1 ק"ג קמח לבן
אופן ההכנה:
1 המילוי: קוצצים את הבצל דק, שוטפים ומסננים כדי להוציא את המרירות. קוצצים דק את עלי התרד המסוננים (חשוב מאוד שלא יישארו מים).
2 קוצצים דק (רצוי במעבד מזון) את עלי הזעתר.
3 מערבבים את התרד, הזעתר, הבצל (כולם קצוצים ומסוננים) ביחד עם שמן הזית, הלימון, הסחוג והתבלינים.
4 לבצק: יוצקים את המים עם שמן הזית, המלח, הסוכר והשמרים לקערת מיקסר גדולה, מערבבים היטב. מוסיפים את הקמח לאט-לאט עד לקבלת בצק איכותי.
5 מחלקים את הבצק ל-6-7 (כדורים בגודל של תפוז גדול), מכסים במגבת ומחכים כ-15-20 דקות שהבצק תופח.
6 מרדדים כל כדור בצק לגודל של פיצה משפחתית, חותכים כל כדור ל-8-9 עיגולים קטנים ובכל עיגול מסדרים כף ממלית התרד במרכז וסוגרים בצורת משולש.
7 מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. מורחים כל משולש במעט שמן זית. מכניסים לתנור למשך 15-20 דקות (תלוי בתנור - שימו לב שהפטאייר לא נשרף) ומגישים.