אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

בקלוואה טלה

בקלוואות מתקתקות לא חייבות להגיע בסוף הארוחה עם כוס תה. הנה מתכון לבקלוואה עמוסת פיצוחים וכל טוב, ממולאת בשר טלה עסיסי

אילן קאופמן | הכי טעים שיש | פורסם 05/09/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למילוי:

2 בצלים סגולים בינוניים קצוצים

5 גרם עלי טימין טרי (משני ענפים)

100 גרם שומן כבש

100 מ''ל שמן קנולה

1/2 ק''ג תאנים מיובשות, חתוכות לקוביות 1/2 X 1/2 ס''מ

100 גרם צנוברים קלויים

100 גרם פיסטוק קלוי

50 גרם שקדים מולבנים קלויים

5 פלפל אנגלי טחון (כפית)

5 גרם ציפורן טחון (כפית)

5 גרם קינמון (כפית)

5 גרם הל טחון (כפית)

5 גרם משיה טחונה (הקליפה של אגוז המוסקט) (כפית)

5 גרם פלפל שחור טחון (כפית מחוקה)

5 גרם מלח דק (כפית מחוקה)

1/2 1 ק''ג בשר טלה (רצוי מאזור הירך) קצוץ דק מאוד בסכין או טחון גס

לבצק:

250 מ"ל שמן קנולה

1 חבילה דפי פילו מופשרים וחתוכים לגודל 30*20 ס''מ

100 גר' פיסטוק קלוי טחון לרמת אבקה

לרוטב היין:

3 תאנים טריות

3 תאנים מיובשות קצוצות

בקבוק יין אדום איכותי

2 תרמילי הל

חתיכה קטנה מהמשיה

מקל קינמון

2 גרגירי פלפל אנגלי

אריזת ערמונים קלויים

1 מקל וניל

להגשה:

חופן פיסטוק קלוי

קורט משיה טחונה

אופן ההכנה:

1 המילוי: מאדים את הבצל עד להזהבה עם הטימין, שומן כבש וחצי מכמות השמן. מוסיפים את התאנים, הצנוברים, הפיסטוקים והשקדים. מטגנים בחום נמוך כ-5 דקות נוספות עד לריכוך עדין של התאנים.

2 מוסיפים את כל התבלינים ובעזרת כף עץ מתחילים לפורר את הבשר לתוך המחבת עד שהבשר נסגר אך לא מתייבש. מכבים את הלהבה. ממשיכים לערבב עד לקבלת מסה במרקם אחיד. מצננים ומעבירים לשק זילוף.

3 הבקלוואות: מברישים משטח נקי בשמן, פותחים את דף הפילו ומשמנים אותו היטב. חותכים את קצה שק הזילוף בקוטר של כ-1.5 ס''מ. מזלפים את המלית כ-1 ס''מ מתחילת הדף, מגלגלים כסיבוב וחצי כדי לעטוף את המלית ומשמנים.

4 מפוררים בצורה אחידה את אבקת הפיסטוק הקלוי ליצירת שכבה שמכסה את כל דף הפילו שנותר אך משאירים 2 ס''מ ללא האבקה על מנת שהבצק ייסגר היטב.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות. מסיימים לגלגל וחותכים לרולים קטנים ברוחב של 2-2.5 ס''מ כל אחד. לאחר שחותכים לא מפרידים בין הרולים כדי שהבשר לא יתייבש. אופים כ-10 דקות עד להזהבה.

6 הרוטב: בכמות השמן הנותרת מטגנים מעט את התאנים הטריות והמיובשות, מוסיפים את היין ואת כל שאר המרכיבים ומצמצמים על להבה נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך.

7 להגשה: בצלחת הגשה מסדרים את הבקלאוות, מזלפים מלמעלה את הרוטב ומפזרים פיסטוק קלוי עם משיה טחונה מעל.