אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

פחזניות עם קרם חציל וגבינות צאן

מי שרגיל לפחזניות בגרסתן המתוקה, ישמח לגלות שכשממלאים אותן בקרם חציל וגבינות התוצאה קרובה מאוד לאושר גדול. הכינו את שקי הזילוף

עתליה עין מור | הכי טעים שיש | פורסם 05/09/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפחזניות:

2/3 כוס חלב

קצת פחות מ-1/2 כוס מים

125 גרם חמאה

כפית שטוחה מלח (7 גרם)

כפית שטוחה סוכר (7 גרם)

150 גרם קמח

4 ביצים גדולות

לקרם חציל:

2 שיני שום

עלים משני ענפים של אורגנו טרי

3/4 כוס חציל קלוי על אש גלויה ללא קליפה

100 גרם גבינת עיזים חצי קשה 20% שומן

4 כפות יוגורט עיזים 5% שומן

1/2 לימון סחוט למיץ

טבסקו ירוק לפי הטעם

250 מ״ל שמנת מתוקה 38% שומן

מעט מלח

אופן ההכנה:

1 בסיר מביאים לרתיחה חלב, מים, חמאה, מלח וסוכר. כשהתערובת רותחת - מוסיפים את כל הקמח ובוחשים עד ליצירת בצק נטול גושים.

2 מעבירים למיקסר ומערבלים עד שטמפרטורת הבצק יורדת מתחת ל-70 מעלות.

3 מוסיפים את הביצים הטרופות בהדרגה ולשים עד שהבצק מגובש ומוכן.

4 מחממים תנור ל-170 מעלות. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן ורחב ומזלפים בצק בצורות עגולות על נייר האפייה (חשוב להקפיד על רווח בין הפחזניות, ושהחלק התחתון יהיה רחב יותר מהחלק העליון של הפחזנייה). אופים כ-20 דקות.

5 קרם החציל: קוצצים את שיני השום ואת עלי האורגנו. טוחנים ביחד עם יתר המרכיבים מלבד השמנת ומסננים לתוך קערה.

6 מקציפים את השמנת עם מעט מלח ומקפלים לתוך תערובת החציל והגבינה.

7 הרכבת המנה: מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר קטן ומזלפים לתוך הפחזניות שהתקררו עד שהפחזניות מתמלאות ונעשות כבדות יותר. מגישים מיד.