חצ'אפורי עלים
מאכל מופלא שמגיע מהמטבח הגיאורגי ועשוי מבצק עלים ובמילוי גבינות
- זמן עבודהיותר משלוש שעות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
2 ק''ג קמח לבן רגיל
ליטר מים
15-20 גרם (ככף) מלח שולחן
2 ביצים
50 גרם שמן קנולה
1 כף ברנדי
למלית גבינה:
2 ק''ג גבינה לבנה קשה מגוררת (גבינה גרוזינית)
500 גרם גבינת ריקוטה 5% שומן
ביצה
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וקשה, עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
2 בתום השעתיים לשים את הבצק, אורזים אותו שוב ומקררים לשעתיים נוספות. חוזרים על הפעולה שלוש פעמים נוספות, ומניחים עטוף היטב במקרר ללילה שלם.
3 למחרת מחלקים את הבצק ל-20-22 חלקים ומכדררים אותם לכדורים. מסדרים את הכדורים במגש עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.
4 בתום השעתיים מרדדים את הכדורים לפיתות דקות בעובי 2-3 מ''מ. מניחים את הפיתות על משטח מקומח, מכסים בניילון ומניחים בצד לחצי שעה.
5 לאחר מנוחה של כחצי שעה, משמנים את משטח העבודה ופותחים את הפיתה לעלה מרובע דק בעובי של כ-50-70 ס''מ כל צלע.
6 מתחילים בקיפול הבצק, לפני כל קיפול משמנים אותו ביד רטובה עם שמן: מקפלים את השליש התחתון למרכז ולאחריו את השליש העליון. מתקבל בצק בעל 3 שכבות ברוחב 20 ס''מ ואורך 50-70 ס''מ. מקפלים את השליש השמאלי למרכז ולאחריו את השליש הימני ומתקבל ריבוע של כ- 20 ס''מ בעל 9 שכבות בצק עלים. את הריבוע מניחים על משטח משומן מעט ומכוסה בניילון נצמד ומניחים בצד לכ-20 דקות אחריהן הבצק מוכן למילוי.
7 מערבבים את כל מרכיבי המלית בקערה ומחלקים ל-20 -22 כדורים שווים. מניחים בעדינות רבה מילוי במרכז הבצק, יש להימנע מפציעת הבצק בעת הנחת המילוי. מקפלים את הבצקים בצורת מעטפה.
8 מניחים את המאפים במגש על גבי נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפייה של כ-20 דקות.