אוכל
תמונת AVI׃ mako

חצ'אפורי עלים

מאכל מופלא שמגיע מהמטבח הגיאורגי ועשוי מבצק עלים ובמילוי גבינות

טנגו שביט | הכי טעים שיש | פורסם 14/05/14 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 86 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

2 ק''ג קמח לבן רגיל

ליטר מים

15-20 גרם (ככף) מלח שולחן

2 ביצים

50 גרם שמן קנולה

1 כף ברנדי

למלית גבינה:

2 ק''ג גבינה לבנה קשה מגוררת (גבינה גרוזינית)

500 גרם גבינת ריקוטה 5% שומן

ביצה

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וקשה, עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.

2 בתום השעתיים לשים את הבצק, אורזים אותו שוב ומקררים לשעתיים נוספות. חוזרים על הפעולה שלוש פעמים נוספות, ומניחים עטוף היטב במקרר ללילה שלם.

3 למחרת מחלקים את הבצק ל-20-22 חלקים ומכדררים אותם לכדורים. מסדרים את הכדורים במגש עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.

4 בתום השעתיים מרדדים את הכדורים לפיתות דקות בעובי 2-3 מ''מ. מניחים את הפיתות על משטח מקומח, מכסים בניילון ומניחים בצד לחצי שעה.

5 לאחר מנוחה של כחצי שעה, משמנים את משטח העבודה ופותחים את הפיתה לעלה מרובע דק בעובי של כ-50-70 ס''מ כל צלע.

6 מתחילים בקיפול הבצק, לפני כל קיפול משמנים אותו ביד רטובה עם שמן: מקפלים את השליש התחתון למרכז ולאחריו את השליש העליון. מתקבל בצק בעל 3 שכבות ברוחב 20 ס''מ ואורך 50-70 ס''מ. מקפלים את השליש השמאלי למרכז ולאחריו את השליש הימני ומתקבל ריבוע של כ- 20 ס''מ בעל 9 שכבות בצק עלים. את הריבוע מניחים על משטח משומן מעט ומכוסה בניילון נצמד ומניחים בצד לכ-20 דקות אחריהן הבצק מוכן למילוי.

7 מערבבים את כל מרכיבי המלית בקערה ומחלקים ל-20 -22 כדורים שווים. מניחים בעדינות רבה מילוי במרכז הבצק, יש להימנע מפציעת הבצק בעת הנחת המילוי. מקפלים את הבצקים בצורת מעטפה.

8 מניחים את המאפים במגש על גבי נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפייה של כ-20 דקות.