אוכל
תמונת AVI׃ mako

סמבוסק בוכרי (גוז'גיז'ה)

מאפה בוכרי ממולא בבשר אנטרקוט, בצל ושומן כבש

שמחה נתנוב | הכי טעים שיש | פורסם 14/05/14 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 1112 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

לבצק:

1 ק"ג קמח לבן

2-3 כפות מיונז

3/4 כפית מלח

2 כוסות מים פושרים

למילוי:

1 ק"ג בשר אנטרקוט, חתוך לקוביות קטנות בגודל חצי ס"מ

6-7 בצלים גדולים, חתוכים דק לפרוסות של חצי ירח או קוביות קטנות

100-150 גרם שומן כבש

כפית גדושה של גרגירי כמון

קורט כמון טחון

קורט מלח

קורט פלפל שחור

1/4 כוס שמן קנולה

למאפה:

1 ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הבצק. מוסיפים מים לפי הצורך - הבצק צריך להיות גמיש, לא דביק ונוח לעבודה.

2 מכסים נותנים לבצק לנוח חצי שעה בטמפרטורת החדר (אם מכינים את הבצק במיקסר, אין צורך להניח את הבצק למנוחה). בזמן הזה מערבבים יחד את כל חומרי המילוי, טועמים ומתקנים תיבול.

3 מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים בגודלם.

4 מגלגלים את הכדור הראשון לנקניק וחותכים אותו לחתיכות בעובי של 3 ס"מ ומגלגלים לכדורים קטנים.

5 פותחים כל כדור לעיגול שטוח – כדאי לשמן קצת את האזור בו פותחים את הכדורים.

6 מניחים על כל עיגול קצת מהמילוי (בערך 50 גרם) וסוגרים בצורת משולש / ריבוע / או עיגול. מניחים במגש אפייה על גבי נייר אפייה. חוזרים על הפעולות האחרונות עם שאר הבצק. 

7 מברישים את המאפים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט שומשום.

8 אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות והורד לחום של 160 מעלות למשך 40-50 דקות, עד הזהבה.