סמבוסק בוכרי (גוז'גיז'ה)
מאפה בוכרי ממולא בבשר אנטרקוט, בצל ושומן כבש
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (30 מנות):
לבצק:
1 ק"ג קמח לבן
2-3 כפות מיונז
3/4 כפית מלח
2 כוסות מים פושרים
למילוי:
1 ק"ג בשר אנטרקוט, חתוך לקוביות קטנות בגודל חצי ס"מ
6-7 בצלים גדולים, חתוכים דק לפרוסות של חצי ירח או קוביות קטנות
100-150 גרם שומן כבש
כפית גדושה של גרגירי כמון
קורט כמון טחון
קורט מלח
קורט פלפל שחור
1/4 כוס שמן קנולה
למאפה:
1 ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הבצק. מוסיפים מים לפי הצורך - הבצק צריך להיות גמיש, לא דביק ונוח לעבודה.
2 מכסים נותנים לבצק לנוח חצי שעה בטמפרטורת החדר (אם מכינים את הבצק במיקסר, אין צורך להניח את הבצק למנוחה). בזמן הזה מערבבים יחד את כל חומרי המילוי, טועמים ומתקנים תיבול.
3 מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים בגודלם.
4 מגלגלים את הכדור הראשון לנקניק וחותכים אותו לחתיכות בעובי של 3 ס"מ ומגלגלים לכדורים קטנים.
5 פותחים כל כדור לעיגול שטוח – כדאי לשמן קצת את האזור בו פותחים את הכדורים.
6 מניחים על כל עיגול קצת מהמילוי (בערך 50 גרם) וסוגרים בצורת משולש / ריבוע / או עיגול. מניחים במגש אפייה על גבי נייר אפייה. חוזרים על הפעולות האחרונות עם שאר הבצק.
7 מברישים את המאפים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט שומשום.
8 אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות והורד לחום של 160 מעלות למשך 40-50 דקות, עד הזהבה.