אוכל
תמונת AVI׃ mako

חאבז' לידם

מאפה מרוקאי ממולא שומן כבש ובשר טחון

אושרה בניסטי | הכי טעים שיש | פורסם 14/05/14 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות -
Rating: 4.9 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 ק"ג קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 ביצה

1 כף מלח

1/4 כוס שמן זית

2.5 כוסות מים פושרים

למלית:

2 בצלים גדולים, פרוס

200 גרם שומן כבש בקוביות

1/2 קילו בשר טחון טרי

חופן צנוברים קלויים

מלח

פלפל שחור

כמון

שבבי צ'ילי

לאפייה:

ביצה, טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

1.להכנת הבצק: לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק רך ונעים למגע, ומתפיחים פעמיים, פעם ראשונה מתפיחים שעה וחצי מכוסה בטמפרטורת החדר. אחר כך לשים שוב על מנת להוציא אוויר ומתפיחים שוב למשך שעה.

2 להכנת המלית: מטגנים בצל עד להזהבה, ומוסיפים שומן כבש (משאירים מעט בצד לסוף) ובשר טחון.

3 מטגנים הכל תוך כדי ערבוב תמידי עד שהבשר מסיים להפריש נוזלים. מוסיפים צנוברים ואת חתיכות השומן הנותרות, מתבלים ומצננים.

4 להרכבת המנה: מחלקים את הבצק לעשרה כדורים בגודל של כדור טניס, מרדדים את הכדורים, על עיגול אחד מניחים כמות נכבדה מהמילוי ומעל מניחים עיגול בצק נוסף. סוגרים בצדדים בתנועות צביטה.

5 מתפיחים רבע שעה בתבנית, מורחים ביצה טרופה ושומשום ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות כחצי שעה, עד להזהבת המאפה.