אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

אמפנדס בשר

כיסונים מקמח תירס ממולאים בשר טחון בטיגון עמוק. האמפנדס האלה יקחו אתכם לטיול בדרום אמריקה בלי הטיסה הארוכה. שעה וחצי עבודה והגעתם ליעד

אדי צדקה | הכי טעים שיש | פורסם 05/09/14 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למילוי:

1/2 קילו בשר בקר טחון

מעט מלח

מעט פלפל שחור

2 כפות שמן זית

1 קופסת עגבניות מרוסקות

1 בקבוק שמן קנולה לטיגון עמוק

לבצק:

100 גרם קמח תירס לבן (ללא גלוטן)

120 מ"ל מים

מעט מלח

אופן ההכנה:

1 המילוי: מתבלים את הבשר במלח פלפל ושמן זית. בסיר מחממים שמן ומטגנים את הבשר בסיר כ-5 דקות. תוך כדי טיגון מפוררים את הבשר בעזרת כף עץ. כשהבשר מוכן, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומתבלים. מבשלים על אש קטנה במשך כ-40 דקות. מערבבים מדי 5 דקות.

2 הבצק: מערבבים יחד את חומרי הבצק עד שהבצק מתאחד. מרדדים היטב ופותחים את הבצק בצורת דיסק. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ. מניחים כ-50 גרם מילוי על חצי מעיגול האמפנדה. סוגרים כך שמתקבלת צורת חצי ירח, מהדקים וחותכים את הקצוות.

3 מחממים שמן עמוק בסיר, כשהשמן חם מטגנים כל אמפנדה כ-2-3 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומגישים. מומלץ להגיש עם רוטב שום (מיונז מעורבב עם שום כתוש) או רוטב צ'ימיצ'ורי.