אוכל
תמונת AVI׃ mako

מקלובה

אורז עם בשר, חצילים, עגבניות ואפונה עם מקל קינמון ואגוז מוסקט

אמאל דבור | הכי טעים שיש | פורסם 30/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 94 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג עוף או 1 ק״ג בשר

2 ליטר מים

מקל קינמון

2 עלי דפנה

2 שיני שום

1/2 בצל

קורט אגוז מוסקט

1/2 ק״ג חציל חתוך לטבעות

2 בצלים פרוסים

2.5 כוסות אורז בסמטי, שטוף ומסונן

כוס של קוביות גזר

כוס אפונה

עגבנייה פרוסה לטבעות

2כוסות שמן זית לטיגון

פלפל שחור

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העוף או הבשר כחצי שעה במים עם מקל קינמון, אגוז מוסקט, עלי דפנה, מלח, חצי בצל ו-2 שיני שום שלמות, לאחר הבישול מפוררים את העוף או הבשר אחרי שמתקרר (שומרים את מי הבישול).

2 מטגנים את פרוסות החציל בשמן. מניחים על צלחת עם נייר סופג לספיגת השומן.

3 מטגנים את הבצלים ומסננים אותם מהשמן.

4 מערבבים את האורז עם הגזר, האפונה, התבלינים והמלח. 

5 מסדרים את חתיכות העוף המפורר או הבשר בתחתית סיר ומעליהם את הבצל המטוגן.  מסדרים את טבעות החציל המטוגן מסביב לסיר, בצמוד לדופן הסיר.

6 שופכים את התערובת האורז לתוך הסיר (כך שהחציל עוטף את האורז).  מעל מסדרים את העגבנייה הפרוסה על כל השטח. מוסיפים את המים בהם בושל העוף/ הבשר לתוך הסיר כ-2 ס"מ עד לכיסוי האורז.

7 מבשלים על אש קטנה כ-45 דקות עד שהמים נספגים בתוך האורז. מורידים מהאש, מכסים את הסיר עם צלחת גדולה והופכים את הסיר לתוך הצלחת.