מקלובה
אורז עם בשר, חצילים, עגבניות ואפונה עם מקל קינמון ואגוז מוסקט
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 ק"ג עוף או 1 ק״ג בשר
2 ליטר מים
מקל קינמון
2 עלי דפנה
2 שיני שום
1/2 בצל
קורט אגוז מוסקט
1/2 ק״ג חציל חתוך לטבעות
2 בצלים פרוסים
2.5 כוסות אורז בסמטי, שטוף ומסונן
כוס של קוביות גזר
כוס אפונה
עגבנייה פרוסה לטבעות
2כוסות שמן זית לטיגון
פלפל שחור
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מבשלים את העוף או הבשר כחצי שעה במים עם מקל קינמון, אגוז מוסקט, עלי דפנה, מלח, חצי בצל ו-2 שיני שום שלמות, לאחר הבישול מפוררים את העוף או הבשר אחרי שמתקרר (שומרים את מי הבישול).
2 מטגנים את פרוסות החציל בשמן. מניחים על צלחת עם נייר סופג לספיגת השומן.
3 מטגנים את הבצלים ומסננים אותם מהשמן.
4 מערבבים את האורז עם הגזר, האפונה, התבלינים והמלח.
5 מסדרים את חתיכות העוף המפורר או הבשר בתחתית סיר ומעליהם את הבצל המטוגן. מסדרים את טבעות החציל המטוגן מסביב לסיר, בצמוד לדופן הסיר.
6 שופכים את התערובת האורז לתוך הסיר (כך שהחציל עוטף את האורז). מעל מסדרים את העגבנייה הפרוסה על כל השטח. מוסיפים את המים בהם בושל העוף/ הבשר לתוך הסיר כ-2 ס"מ עד לכיסוי האורז.
7 מבשלים על אש קטנה כ-45 דקות עד שהמים נספגים בתוך האורז. מורידים מהאש, מכסים את הסיר עם צלחת גדולה והופכים את הסיר לתוך הצלחת.