"שצ׳אמדי", נזיד אורז גאורגי
מהניסיון האישי שלנו, ככל ששם המאכל זר לנו יותר כך הוא יותר טעים, בדיוק כמו השצ'מאדי, נזיד גיאורגי שמח בכלום עבודה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לאורז:
1 בצל יבש גדול קצוץ דק
5 שיני שום קצוצות
1 עגבנייה
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
2 כפות תמרהינדי
2 כפות רסק עגבניות
1 גבעול פטרוזיליה
1 גבעול כוסברה
חופן גרגירי כוסברה יבשה
1/2 כף פלפל שאטה גרוס
250-300 גרם אורז לבן פרסי
1/2 1 ליטר מים רותחים
3-4 כפות שמן קנולה
לרוטב:
6 שזיפים ירוקים (בוסר)
פטרוזיליה
כוסברה
1 פלפל צ'ילי
מעט מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר בינוני עם 3-4 כפות שמן קנולה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד הזהבה.
2 מוסיפים שום ופלפל שאטה ומטגנים כ-20-30 שניות. מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים כ-2 דקות.
3 מוסיפים את התמרהינדי, רסק העגבניות, קוביות העגבנייה ואת הכוסברה היבשה ומערבבים.
4 מוסיפים את האורז ומטגנים כמה דקות, מערבבים ומוסיפים לסיר מים רותחים עד לכיסוי מלא (כ-1-1.5 ליטר).
5 קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים עד שהאורז מוכן והתבשיל סמיך (10-12 דקות).
6 הרוטב: טוחנים יחד את כל המרכיבים.
7 מגישים לצד לחם גיאורגי וקערית מהרוטב.