אוכל
תמונת AVI׃ mako

אורז בר אדום עם פטריות

אורז בר מעורב עם שלל סוגי פטריות טריות ומיובשות ועשבי תיבול

מוניק מור | הכי טעים שיש | פורסם 30/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 ק"ג אורז אדום או אורז בר מעורב

8-9 כוסות מים

25 גרם של פטריות פורצ'יני מיובשות

25 גרם פטריות שיטאקי מיובשות

חבילת פטריות שמפניון טריות

חבילת פטריות פורטבלו טריות

2 בצלים לבנים, חתוכים לקוביות

13 גבעולי בצל ירוק

5 שיני שום

כוס פטרוזיליה קצוצה

כוס כוסברה קצוצה

1/2 כוס שמיר קצוץ

פלפל צהוב חתוך לקוביות

כפית כמון

כפית קינמון

2 כפיות שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

כף שמרי בירה

לקישוט:

עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האורז עם המים במשך 30-35 דקות על להבה בינונית נמוכה.

2 בזמן שהאורז מתבשל משרים את הפטריות המיובשות במים חמים למשך לפחות 20 דקות, עד לכדי ריכוך.

3 מטגנים בשמן זית את הבצלים והשום עד לשקיפות ומוסיפים את הפטריות.

4 מתבלים במלח, פלפל, כמון וקינמון, ומערבבים במהירות. מוסיפים את האורז לתערובת ומטגנים.

5 מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הכוסברה, השמיר, ומרבית הפלפל הצהוב ומערבבים את כל החומרים יחד.

6 לבסוף מוסיפים כף גדושה של שמרי בירה ומקפלים פנימה בעדינות. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 5 דקות בלהבה נמוכה.

7 להגשה מפזרים מעל כמה חתיכות של פלפלים צהובים ועירית קצוצה.