אורז בר אדום עם פטריות
אורז בר מעורב עם שלל סוגי פטריות טריות ומיובשות ועשבי תיבול
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1/2 ק"ג אורז אדום או אורז בר מעורב
8-9 כוסות מים
25 גרם של פטריות פורצ'יני מיובשות
25 גרם פטריות שיטאקי מיובשות
חבילת פטריות שמפניון טריות
חבילת פטריות פורטבלו טריות
2 בצלים לבנים, חתוכים לקוביות
13 גבעולי בצל ירוק
5 שיני שום
כוס פטרוזיליה קצוצה
כוס כוסברה קצוצה
1/2 כוס שמיר קצוץ
פלפל צהוב חתוך לקוביות
כפית כמון
כפית קינמון
2 כפיות שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
כף שמרי בירה
לקישוט:
עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1 מבשלים את האורז עם המים במשך 30-35 דקות על להבה בינונית נמוכה.
2 בזמן שהאורז מתבשל משרים את הפטריות המיובשות במים חמים למשך לפחות 20 דקות, עד לכדי ריכוך.
3 מטגנים בשמן זית את הבצלים והשום עד לשקיפות ומוסיפים את הפטריות.
4 מתבלים במלח, פלפל, כמון וקינמון, ומערבבים במהירות. מוסיפים את האורז לתערובת ומטגנים.
5 מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הכוסברה, השמיר, ומרבית הפלפל הצהוב ומערבבים את כל החומרים יחד.
6 לבסוף מוסיפים כף גדושה של שמרי בירה ומקפלים פנימה בעדינות. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 5 דקות בלהבה נמוכה.
7 להגשה מפזרים מעל כמה חתיכות של פלפלים צהובים ועירית קצוצה.