אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

אורז ירוק

מי אמר שאורז חייב להיות לבן או צהוב? האורז הירוק הזה – באדיבות כמויות שמיר נכבדות ופול, הופך ביחד עם פרוסות תפוחי האדמה שבתחתית לארוחה שלמה

דיאנה רחמני | הכי טעים שיש | פורסם 19/09/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

4 כוסות אורז בסמטי

1 ליטר מים רותחים

2 כפות מלח

4 חבילות שמיר

1/2 ק"ג פול טרי ללא הקליפה/ חבילת פול קפוא

2 תפוחי אדמה בינוני

1/2 כוס שמן קנולה

קורט כורכום

אופן ההכנה:

1 שוטפים את האורז ומכסים במים רותחים. מוסיפים 2 כפות מלח ומניחים בצד ל-30 דקות לפחות.

2 מנקים וקוצצים את השמיר. במידה ומבשלים עם פול קפוא - כדי להקל על קילוף הפול מומלץ לא להפשיר אותו עד הסוף, ואז לקלף ולשטוף.

3 מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

4 מסננים את האורז ומעבירים לסיר בגודל 26 ס"מ עם ליטר מים רותחים. כעבור 5 דקות בישול (חצי בישול של אורז) מסננים שוב.

5 מערבבים בעדינות את האורז עם הפול והשמיר.

6 בסיר נקי שמים 1/4 כוס שמן, כורכום וחצי כוס מים פושרים ומניחים את פרוסות תפוחי האדמה.

7 מעבירים את תערובת האורז על תפוחי האדמה מכסים ומבשלים 5 דקות על להבה גבוהה, ולאחר 5 דקות מנמיכים את האש ומפזרים 1/4 כוס שמן מעל האורז.

8 מכסים את המכסה במגבת להמשך בישול. כעבור כ- 25 דקות מורידים מהאש והופכים בעדינות את האורז על גבי מגש.