אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

ריזוטו זעפרן

כשזה מגיע לריזוטו, מה שחשוב זה בעיקר הדיוק בזמנים. דקה אחת מיותרת על הגז וקיבלתם דייסה. מעבר לזה? קלי קלות, באמת

רמי קונסטנטינובסקי | הכי טעים שיש | פורסם 19/09/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

100 גרם אורז לריזוטו

300 מ"ל ציר ירקות

30 גרם גבינת פרמזן מגורדת

30 גרם חמאה

1 בצל שאלוט קצוץ דק

10 מ"ל יין לבן

קורט זעפרן

מלח לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

צ'ילי לפי הטעם

1 ענף טימין

1 שן שום

1 כף חומץ בלסמי מצומצם

אופן ההכנה:

1 במחבת עמוקה מטגנים קלות חמאה ובצל. תוך כדי טיגון מוסיפים שום קצוץ וטימין.

2 מוסיפים את האורז ומערבבים בתנועה מעגלית. ברגע שהאורז מתחמם, מוסיפים את היין.

3 לאחר שהיין מתאדה, מוסיפים בהדרגה את הציר תוך כדי ערבוב האורז בצורה מעגלית. במהלך הוספת הציר מכניסים פנימה את הזעפרן. כעבור 12 דקות מוסיפים את הפרמזן, המלח, הפלפל והצ'ילי. מתבלים וממשיכים לערבב עוד שתי דקות.

4 ההגשה: מזלפים מעל האורז חומץ בלסמי מצומצם.