אוכל
תמונת AVI׃ mako

כדורי אורז בטמפורה

כדורי אורז מטוגנים במעטפת קריספית במילוי סלמון וחזה אווז, חביתה יפנית ובטטה

טל כהן | הכי טעים שיש | פורסם 30/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לתחמיץ אורז:

100 מ"ל חומץ אורז

50 מ"ל סאקה

50 גרם סוכר

כפית מלח

למילוי כדורי האורז:

100גרם סלמון, חתוך לקוביות ומטוגן

חופן קוביות חזה אווז מעושן

חביתת טמגו (חביתה יפנית), חתוכה לקוביות

חופן אצות ווקאמה, מושרות במים

בטטה, מאודה וחתוכה לקוביות

כף שומשום שחור

כף בוטנים, קלויים וגרוסים

כף טבעות בצל ירוק

עבור המעטפת הקריספית של כדורי האורז:

שקית טמפורה (עבור בלילת טמפורה)

שקית פנקו (פירורי לחם יפניים)

ליטר שמן קנולה לטיגון

להגשה:

רוטב טריאקי

קרם וסאבי

אופן ההכנה:

1 להכנת האורז: שוטפים את האורז היטב במים ומסננים. מעבירים את האורז לסיר ומוסיפים את המים, מכסים היטב ומבשלים על להבה נמוכה עד שנגמרים המים. משאירים מכוסה עוד רבע שעה.

2 מערבבים את מרכיבי התחמיץ בסיר על להבה נמוכה, בחום נמוך, עד שהסוכר נמס. מוזגים את התחמיץ מעל האורז ומערבבים.

3 מכינים את בלילת הטמפורה לפי הוראות היצרן. בקערה נפרדת מניחים את הפנקו.

4 מכניסים לסיר האורז את מרכיבי מילוי כדורי האורז ומערבבים היטב.

5 קורצים כדורים בגודל פנים היד, בגודל קצת יותר קטן מכדור טניס. טובלים כל כדור בבלילת הטמפורה ומצפים בפנקו. מרתיחים שמן עמוק, מטגנים את הכדורים בשמן עד הזהבה יפה. מגישים לצד רוטב טריאקי וקרם ואסבי.